Huiszoekingen in onderzoek naar verkoold lichaam van onbekende vrouw

Print
Huiszoekingen in onderzoek naar verkoold lichaam van onbekende vrouw

Het parket van Ieper voert woensdagnamiddag huiszoekingen uit in het kader van een moorddossier. Het gaat over de zaak van het verkoolde lichaam van een vrouw dat eind december werd teruggevonden.

Waar de huiszoekingen net plaatshebben en naar wat er bij die huiszoekingen net gezocht wordt, daarover communiceert het parket voorlopig niet.

Op de voorlaatste dag van 2016 werd in een gracht langs een doodlopend straatje in Geluwe (een dorp bij de grens met Frankrijk) het lichaam ontdekt van een vrouw. Ze werd elders omgebracht. Het lichaam werd daarna naar het straatje gebracht. Wellicht om sporen uit te wissen, werd het lichaam daarna in brand gestoken.

Aziatische vrouw

Tot op heden tasten de speurders in het duister omtrent haar identiteit. Volgens hen gaat het om een jonge Aziatische vrouw tussen 18 en 25 jaar. Zij is klein - nauwelijks anderhalve meter groot - , heeft gelakte teennagels en draagt een zeldzaam (maar niet echt duur) polshorloge van het merk Citizen, waarvan in januari 2016 amper 200 exemplaren op de markt zijn gebracht, en dat dan nog enkel in Japan.

Prostituee?

Het slachtoffer vertoont tekenen van ondervoeding in haar prille kindertijd, wat erop zou kunnen wijzen dat zij werd geadopteerd. Mannen in de streek die getrouwd zijn met een Aziatische bruid worden nagetrokken, maar dat levert niets op. De speurders houden er ook rekening mee dat de vrouw een toevallige toeriste was in ons land. Maar dat zij na meer dan een maand door niemand lijkt gemist te worden, is vreemd en zou er kunnen op wijzen dat zij werkzaam was in de Noord-Franse prostitutie.