Binnenkort kan je ‘fietsen door de bomen’ in Hechtel-Eksel

Print
Hechtel-Eksel -

In Hechtel-Eksel kan je vanaf midden volgend jaar door de bomen fietsen. Het project – cycle of life – is een initiatief van Toerisme Limburg, Toerisme Vlaanderen en de gemeente Hechtel-Eksel. Dat heeft de raad van bestuur van Toerisme Limburg net goedgekeurd. Het traject, aan fietsknooppunt 272, wordt 700 meter lang, maximaal 10 meter hoog, met enkel eenrichtingsverkeer.

“Op deze manier zorgen we voor extra beleving op ons geroemde fietsroutenetwerk. We worden overal gekopieerd maar blijven voorlopers”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens. “Zoals ‘fietsen in het water’ in Bokrijk, waarmee we in minder dan acht maanden al aan 150.000 fietsers zaten. Nu wordt het fietsen in de bomen, we werken ook nog aan fietsen door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen en in de ondergrond in Riemst.”

“Voor onze gemeente is dit een absolute troef. Deze beleving komt in Bosland, met alle respect voor het landschap. En uiteraard is het ook bedoeld voor wandelaars”, zeggen burgemeester Jan Dalemans en schepenen Nele Lijnen en Raf Truyens van Hechtel-Eksel.

Meer over de nieuwe attractie morgen in Het Belang van Limburg.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio