Vijfde leerjaar Driehoeven steunt school voor blindengeleidehonden

Print

Driehoeven

Genk - De leerlingen van het vijfde leerjaar van de basisschool Driehoeven namen onlangs deel aan de LEGO league. Bij dat project, ondersteund door onder andere VOKA, kunnen leerlingen hun technologische talenten ontdekken. Dit jaar werd er gewerkt rond het thema ‘animal allies’. In het kader daarvan nodigden de leerlingen Raf Truyers uit.

Raf is slechtziend, maar ook voorzitter van de blindengeleidehondenschool van Genk. Hij kwam naar de school en vertelde de leerlingen over de werking van zijn hondenschool en demonstreerde enkele vaardigheden met zijn hond Mowgli.

De leerlingen waren onder de indruk. Omdat het opleiden van een blindengeleidehond veel geld kost wilden de kinderen graag iets doen om de hondenschool een financieel duwtje in de rug te geven. Samen met de ouders knutselden ze nestkastjes, bakten ze wafels en koekjes, maakten ze chocomousse en verkochten ze die in de wijk Driehoeven. Daarmee verzamelden ze 320 euro die ze afgelopen maandag ‘plechtig’ aan Raf Truyers overhandigden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio