Mechelse burgemeester Bart Somers verkozen tot de beste burgemeester ter wereld

Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) is door de City Mayors Foundation uitgeroepen tot beste burgemeester ter wereld. Hij wint 'the 2016 World Mayor Prize'.

De Gentse burgemeester Daniel Termont (sp.a) haalde het in 2014 nipt niet, Somers nu dus wel. De organisatie omschrijft Bart Somers als een leider die aangetoond heeft dat mensen van veel verschillende landen en culturen trotse inwoners van hun stad kunnen zijn.

The World Mayor Prize is een tweejaarlijks initiatief van de City Mayors Foundation, en gaat naar een burgemeester die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen tot zijn gemeenschap, en die een relevante visie heeft uitgewerkt op vlak van stedelijk samenleven.

De Duitser Wolfgang G. Müller (Lahr) en zijn Griekse collega Giorgios Kaminis (Athene) zijn de nummers 2 en 3. "Deze drie burgemeesters hebben op een betekenisvolle manier meegewerkt aan de integratie van immigranten en de vlotte integratie van vluchtelingen en asielzoekers. Daardoor zijn ze Europese rolmodellen geworden", luidt het nog bij de organisatie.

Aangeboden door onze partners