© Jef Broux

Rotary Borgloon Haspengouw zet zich in voor armoedebestrijding in eigen streek

Rotary Club Borgloon Haspengouw, de lokale poot van de internationale Rotary beweging, heeft zopas 4.500 € overgemaakt aan 't Vincentje. De club steunt lokale projecten vanuit het motto "Service above Self".

Jef Broux

In diverse scholen werden afgelopen maanden houten inzamelboxen geplaatst. Via een eenvoudige communicatiecampagne werden leerlingen en ouders aangezet om kleding en voedselpakketten in de boxen te deponeren. De boxen werden regelmatig geledigd, de geschonken goederen werden via 't Vincentje* uitgesorteerd en ingezet voor hun werking. Vorige week kwamen alle betrokkenen samen om de actie af te sluiten, de inzamelboxen te signeren en alle deelnemers te danken. Het project bracht in totaal 4.500 € op.

't Vincentje is een niet-commercieel initiatief van vrijwilligers in de gemeente Borgloon. Ze hebben een winkeltje waar tweedehandskleding, schoenen en huisraad wordt aangeboden aan zeer sociale prijzen. Alle opbrengsten uit de winkel worden 100% besteed aan de aankoop van voeding voor minderbedeelden en maatschappelijk zwakkeren in de regio Heers - Borgloon - Wellen.

Rotary Club Borgloon Haspengouw maakt deel uit van Rotary wereldwijd (meer dan 200 landen) en telt meer dan 1,2 miljoen leden. Met "Service above Self" probeert Rotary zwakkeren in onze maatschappij te helpen waar mogelijk. Daarnaast is de internationale beweging ook de leidende bezieler van de "End Polio" campagne. Bedoeling is om de gevreesde ziekte polio wereldwijd uit te roeien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer