PXL goes MNM: 8 studenten maken radio

Print
PXL goes MNM: 8 studenten maken radio

Marthe Hanegreefs

Hasselt -

Deze week slaan radiozender MNM en Hogeschool PXL de handen in elkaar voor het programma Rock ‘N Roll Radio Highschool. Acht studenten van de PXL krijgen van maandag tot woensdag de kans om radio te maken op de jongerenzender.

Maandag trokken de studenten van de PXL Hogeschool voor de eerste keer naar de redactie van MNM. Daar werden ze om 16 uur ontvangen door coördinator Peter De Paepe en dj Camille Pollie. Zij begeleiden de studenten gedurende de drie dagen.

Om half vijf zat iedereen samen voor de eerste redactievergadering van de dag. De programma-indeling werd besproken en hier en daar nog aangepast waar dat nog moest. De rollen werden vervolgens verdeeld. Een social media-plan werd opgesteld en reportages afgemonteerd. Anderen hielden zich bezig met het maken van foto’s en video’s. Marthe Hanegreefs, de presentatrice voor de eerste dag, bereidde zich voor om haar programma ‘Lazy-day’ te presenteren.

Stipt om tien na zes trok de achtkoppige redactie richting de studio. Daar stelde Marthe het programma voor bij MNM-dj Tom De Cock. Vervolgens mochten de studenten laten zien hoe rock ’n roll zij eigenlijk wel waren door compleet los te gaan op Pump Up The Jam van Technotronic.

Geen programmavoorbereiding zonder even krachten op te doen. In het VRT-restaurant Mess aten de studenten tussen TV-bekendheden als Aster Nzeyimana, Frank Raes en Ivan De Vadder. Ondertussen werd de social media up-to-date gehouden.

Na het avondeten werd de laatste hand gelegd aan de promofilmpjes en de radioreportages. Marthe dook samen met Camille de studio in om zich optimaal voor te bereiden. De tijd vloog voorbij. Het was stressen tot op het laatste moment maar uiteindelijk waren de studenten klaar om te beginnen aan hun eerste uur op de nationale radio.

Dinsdag en woensdag brengen de studenten van de PXL Hogeschool nog een uur radio van 23u tot middernacht. Morgen kan je hun ervaringen ook nog volgen. Dan presenteert Sybille Bruneel haar programma ‘Game-on’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio