© BELGA

Weyts maakt 4 miljoen euro vrij voor 3 km geluidsschermen langs E314

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft vier miljoen euro vrijgemaakt voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen langs de E314 in Wilsele (Leuven). De nieuwe schermen zullen hoger zijn dan de bestaande en ook over een langere afstand (3 km) geplaatst worden. De werken zijn voorzien in 2018. Dat meldt Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA).

In een mededeling wijst Parys op het feit dat de inwoners van Wilsele al meer dan een decennium vragende partij zijn voor meer, betere en hogere geluidsschermen omdat de bestaande ontoereikend zijn. In 2010 wees de toenmalige minister van Mobiliteit deze vraag nog af, maar op basis van nieuwe geluidsmetingen is nu beslist om er toch nieuwe te plaatsen.

“De nieuwe schermen worden geplaatst vanaf de Mechelsesteenweg tot voorbij het Vuntcomplex. De hoogte van de schermen zal variëren tussen 3 en 4,5 meter afhankelijk van de locatie. De werken zullen uitgevoerd worden als het viaduct begin 2018 onder handen wordt genomen voor onderhoud en verlenging van de spitsstrook. Na de werken zal de snelheid op de E314 in de omgeving van het viaduct beperkt worden tot 90 km per uur”, aldus Parys.

(belga)