© mh

Is nieuwe miljonair uit The Sky is the Limit een ordinaire oplichter?

Nog voor de eerste aflevering morgenavond ligt het nieuwe gezicht van The Sky is the Limit onder vuur. “Een eersteklas oplichter” wordt Dave Wauwermans (47) genoemd door Koen Tombeur (33) uit Lier. “Hij heeft onze toekomst kapotgemaakt”.

gn/bron: Het Laatste Nieuws

In de trailer van de eerste aflevering van “The Sky is the Limit” zie je Dave Wauwermans knuffelend in een golfkarretje met zijn Oekraïense echtgenote Kristina. “Ik pak geregeld de heli, want time is money”, zegt de nieuwe Sky-miljonair .

“Elke keer als ik die beelden zie, moet ik bijna overgeven”, zegt Koen Tombeur (33) in Het Laatste Nieuws. “Die man heeft me jaren stress bezorgd en een bom geld gekost.”

Tombeur beweert dat hij en zijn kompaan enkele jaren geleden voor 30.000 euro werden opgelicht door Wauwermans in een zakelijke deal rond een lokaal reclameblaadje. Wauwermans zou hen daarvoor nooit betaald hebben. Uiteindelijk werd Wauwermans door de rechter veroordeeld tot het betalen van die som maar hij ging meteen in beroep. “De rechter had toen gezegd dat hij die 30.000 euro moest vastzetten, maar vlak voor de uitspraak kregen we te horen dat hij zich failliet had laten verklaren.”

Tombeur deelde zijn verhaal op Facebook. Prompt kreeg hij reacties van lotgenoten die vertelden dat hij niet de enige was die door Dave Wauwermans was opgelicht. Tombeur plaatste daarop een uittreksel van het Belgisch Staatsblad online uit 2012 waarin staat dat Wauwermans veroordeeld werd tot 11.000 euro boete voor o.m. witwassen en valsheid in geschrifte .

Matrassenkoning

© Marc Herremans - Mediahuis

Dave Wauwermans is een even opvallende figuur als enkele andere kleurrijke hoofdrolspelers uit eerdere afleveringen van The Sky is The Limit zoals Jan Kriekels en Michel van den Brande. Goed in het vlees zittend en steeds gekleed in onberispelijk wit “zodat ik me nooit moet afvragen of mijn kleren bij elkaar passen”, is hij gekend als de matrassenkoning van Deefje Slaapcomfort.

Hoewel hij in Knokke woont is hij afkomstig uit Averbode. Als sefmademan merkte hij dat hij beter was met zijn tong dan met zijn handen en ging aan de slag als marktkramer en later autoverkoper. Hij werkte zich op en bouwde een slaapimperium op . Op een gegeven ogenblik bezat hij 25 slaapwinkels. Maar hij ging ook door diepe dalen. “In de eerste aflevering zal ik de kijkers eerlijk vertellen dat ik failliet ging en werkelijk alles verloor”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik moest zelfs bij het OCMW om een voedselpakket gaan.”

De aantijgingen als zou hij een oplichter zijn, maken niet veel indruk op hem. “Ik heb al veel watertjes doorzwommen en geleerd dat je niet voor iedereen goed kunt doen. Commentaar en roddels horen er nu eenmaal bij als je BV wordt. Maar ik heb een brede rug.”

Gerechtelijke stappen wil hij niet ondernemen. “Waarom? Intussen maken ze me nog bekender.”

Over de gerechtelijke procedures laat hij zijn slaap niet. “Ik heb dan ook een goed bed (lacht)”