© AFP

Italiaanse agenten die terrorist Anis Amri doodschoten overgeplaatst

De twee agenten die begin december in Milaan Anis Amri, de vermoedelijke dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, tegenhielden en doodschoten, zijn overgeplaatst naar andere steden. Dat melden Italiaanse media zondag.

Het was het ministerie van Binnenlandse Zaken dat over de overplaatsing besliste. Het gaat om een “erkenning voor een buitengewone daad”, zo schrijft de nieuwssite RaiNews op basis van politiebronnen.

De twee agenten, van 29 en 36 jaar, hielden op 23 december Amri tegen voor een identiteitscontrole nabij het Milanese treinstation Sesto San Giovanni, omdat hij zich “verdacht” gedroeg. Er volgde een schotenwisseling, waarbij Amri dodelijk geraakt werd. Een van de agenten kreeg een kogel in de schouder.

De twee agenten werden onmiddellijk helden en werden publiekelijk bedankt door premier Paolo Gentiloni en minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti. Later werden echter boodschappen met racistische en fascistische strekking ontdekt die de agenten op internet hadden geplaatst, zoals foto’s van Benito Mussolini. De agenten en hun naasten kregen daarop politiebescherming.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer