PXL-studenten nemen MNM-radio over: "Knaller van een bekende muziekgroep kunnen strikken"

Print
PXL-studenten nemen MNM-radio over: "Knaller van een bekende muziekgroep kunnen strikken"

Foto: PXL

Hasselt - Vanaf maandag 6 februari tot en met woensdag 9 februari nemen enkele studenten van de PXL Hogeschool Hasselt een uur lang het radiostation MNM over. Ze doen dat in het kader van het project ‘Rock ’n Roll Radio Highschool’. “Wie weet is het wel de ideale springplank voor een radiocarrière.”

Als u komende week van 23 uur tot 24 uur naar MNM zapt hoort u de zoetgevooisde stemmen van Sybille Bruneel, Marthe Hanegreefs en Leander Kuipers. De tweede- en derdejaarsstudenten journalistiek aan de PXL Hogeschool geven gedurende die uren het beste van zichzelf. “We gaan het tijdens onze shows vooral over beweging hebben en het daar tegenoverstaande lui zijn.  Om alles in goede banen te leiden staat er een team van acht mensen klaar: drie presentatoren, redacteurs, een social media-verslaggever, reportagemakers, foto-en videoredacteurs en muzieksamenstellers. We hebben zelfs een bewegingscoach die tips komt geven om actief te blijven”, vertellen Marthe en Leander.

“De laatste dag pakken we uit met een knaller. Dan brengen we een reportage met een bekende muziekgroep. Echt iets om naar uit te kijken.”

“Hoe we ons hebben voorbereid? In oktober, of was het nu november?, zijn enkele mensen van MNM het project aan ons komen voorstellen. Al snel werd duidelijk wie van de studenten wilde meewerken. De taakverdeling is erg natuurlijk verlopen, iedereen wist al snel wat zijn sterktes waren en hoe ze die binnen het team konden uitspelen. Alleen voor de presentatoren hebben we stemtesten uitgevoerd om te achterhalen welke stemmen het meest toegankelijk waren voor radio.”

Naast de PXL Hasselt zullen ook de hogescholen Howest Kortrijk, AP Antwerpen, Artevelde Hogeschool Gent, RITCS – School of Arts Brussel en de Thomas More hogeschool in Mechelen deelnemen aan het project. Dat de ‘Rock ’n Roll Radio Highschool’ een belangrijke springplank kan zijn voor de studenten hun latere carrière toonde het verleden al aan. Sinds de opstart van het project, nu vier jaar geleden, zijn zowel Dorianne Aussems als Julie Van den Steen ontdekt. Ook voor Laurens Luyten, Sen De Paepe, Amos Tindemans en Ulricke Dhauwer was de stage het begin van een carrière bij de radio. “Of we daarop hopen? Het zou natuurlijk super zijn om in de voetsporen van dergelijke grote namen te kunnen treden, maar we zijn nu vooral bezig met het tot een goed einde brengen van het project. De stress valt momenteel nog wel mee, al vermoed ik dat dat maandag heel anders zal zijn”, besluiten Leander en Marthe.

Wil je de avonturen van de studenten op de voet volgen? Check dan zeker hun Facebookpagina en Instagramaccount.