Staf Sterkendries gehuldigd als verdienstelijke Landenaar

Print
Staf Sterkendries gehuldigd als verdienstelijke Landenaar

Foto: Georges Wemans

Landen - Tijdens de eerste gemeenteraad van 2017 werd Staf Sterkendries (83) gehuldigd door het stadsbestuur van Landen. Met een oorkonde en een receptie bedankte het college van burgemeester en schepenen ‘Video Staf’ voor zijn jarenlange inzet om Landen in beeld te brengen.

Hij heeft ondertussen al meer dan 200 films op zijn naam staan: verschillende jaaroverzichten van en over Landen, grote en kleine reportages over diverse evenementen, de videoreeks 'Ten Huize van', de maandelijkse gemeenteraad… Via het documentatiecentrum van de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen in het bezoekerscentrum Rufferdinge kan elk kringlid de geschiedenis van Landen herbeleven. Staf Sterkendries is een geboren en getogen Landenaar. Deze kleermaker van opleiding ontdekte al gauw dat film een van zijn grote passies zou worden. Toen de super 8-film op de markt kwam, was hij een van de eerste Belgen die zich zo’n camera aanschafte. Door zijn interesse voor de Haspengouw Rally is Staf in de jaren 80 in het filmavontuur beland. Hij volgde elk rallygebeuren met de camera op de schouder. Al gauw begon hij alles te filmen wat er in Landen gebeurde, van een klein familiegebeuren tot een groot stadsevent. En daar is hij eigenlijk nooit meer mee gestopt. Bij alle grote en kleine evenementen in Landen zie je ‘Video Staf’ discreet met zijn camera in aanslag.

PENSIOEN

Staf geniet al 22 jaar van zijn pensioen, wat niet betekent dat hij stil zit. Sinds hij in 1986 een reportage over de inhuldiging van de archeologische site Sinte Gitter heeft gemaakt, is hij altijd een trouwe medewerker van de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen geweest. Hij is sinds 2010 lid van ‘De wijzen van Landen’. "Staf, bedankt voor je inzet en enthousiasme, voor de beelden die jij voor ons verzameld hebt, voor het unieke archief dat jij ons nalaat! We hopen je nog vaak tegen te komen in Landen!", aldus burgemeester Iris Vander Schelde.

Foto: Staf Sterkendries (4de van links) te midden van het college van burgemeester & schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio