© EPA

Wereldbekend hackerscollectief wil Trump offline: “Laten piepen als een moerasvarken”

De hackersgroep Anonymous heeft haar plannen voor een aanval tegen de Donald Trump concreet gemaakt op Twitter: “De general strike op 12 februari zal de eerste slag zijn die we slaan.”

svg

Als het van de bekende hackersgroep Anonymous, die eerder al de oorlog verklaarde aan IS en de Belgische website van Binnenlandse Zaken hackte, afhangt, verdwijnt de kersverse Amerikaanse president Donald Trump voorgoed van het twitterscherm. “Help ons om Trump offline te halen. Laat hem piepen als een moerasvarken, want over moerassen spreekt hij toch zo graag met drain the swamp”, klinkt het op het Twitteraccount dat de hackersgroep regelmatig gebruikt.

Anonymous lanceerde enkele dagen geleden de hashtag #generalstrike om grootschalige acties tegen de president aan te kondigen. De hacktivisten kleefden woensdag ook een datum op de eerste actie: op 12 februari zal “alles wat digitaal van Trump is” lijden onder gestructureerde aanvallen. “Het startschot van een hele reeks acties”, luidt het.

DDos-aanval

Vanaf het begin van zijn verkiezingscampagne nam Anonymous Trump in het vizier. Toen die laatstgenoemde eind 2015 opperde dat hij wel eens een inreisverbod zou kunnen opleggen voor moslims, schoten de hacktivisten meteen in actie en lanceerden #OpTrump (operatie Trump): een grootschalige aanval op de website van Trump, die ettelijke uren onbereikbaar was door een DDoS-aanval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer