VIDEO. Overleef de alcoholvrije maand met deze 'mocktail': Italiaan met peper in z'n gat

Februari is de maand van Tournée Minérale. Het idee is om vier weken lang geen alcohol te drinken. Wie meedoet aan het initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn moet als hij/zij uit gaat op zoek naar alternatieven. De Hasseltse cocktailmakers van 'Sipsnsoda' veranderen hun webshop voor de gelegenheid in 'The Mocktailstore'. Zij steunen het initiatief en helpen die droge maand alvast mee overbruggen. Sipsnsoda presenteert acht recepten voor een alcoholvrije, maar daarom niet minder smakelijke 'mocktail'. Nummer 1: de Zenzero, een Italiaan met peper in z'n gat.

MCe

De Zenzero bestaat uit een speciale combinatie van kruidige crodino met 'spicy gember'-limonade. "Je hebt wel een paar slokken nodig om deze smaak te appreciëren, maar de bewondering volgt snel. Ginger beer is geen bier, maar wel een gemberlimonade waar de gember gebrouwen heeft, vandaar de benaming bier. Het verschil met Ginger Ale is dat Ginger Ale niet gebrouwen wordt, en hierdoor deze minder gember smaak heeft", legt cocktailmaker Thomas Janssens uit.

Ingredienten1 flesje (10 cl) Crodino½ flesje (10 cl) Thomas Henry Ginger beer

Garnituur1 maraschinokers

Barmaterialen: glas, barlepel, flessenopener

WerkwijzeKoel het glas voor met ijsblokjes of in de diepvries.Leg in het koud glas een maraschino kers op de bodemGiet rustig de Crodino en de Ginger Beer in het glas met behulp van je lepel.Roer 1 keer rustig rond met een lepel, zo blijven de bubbels in je cocktail.

Wist-je-datjeGiet bruisende ingrediënten rustig langs het steeltje van je barlepel, zo blijven ze ook bruisen in je cocktail.

Gezondheid!

Om je te helpen je alcoholvrije maand vol te houden, geven we 8 mocktailpakketten van Sipsnsoda weg. Waag je kans via www.hbvl.be/mocktail.

Online cocktails bestellen? Dat kan via sipsnsoda.com.

Lees meer over Tournée Minérale