Leerlingen Regina Mundi ontvangen Kristof Schurmans

Print
Genk - Ook dit jaar delen zakenmensen hun kennis en ervaring met de jonge generatie in een nieuwe editie van 'Vlajo Ondernemers voor de Klas'. In het kader van dit project genoten de leerlingen van 5 en 6 IT & netwerken van Regina Mundi Genk van een uiterst boeiende gastles van Kristof Schurmans.

Hij deelde zijn passie, kennis en levenservaring en prikkelde de ondernemingsgeest van de leerlingen. Kristof Schurmans is actief in de ICT-wereld maar had voor zijn presentatie geen technologische snufjes nodig. Niet enkel zijn vele realisaties in de ondernemingswereld (Tickoweb, tal van slimme apps, mentor bij vele start-ups, …), maar ook de moeilijke combinatie van zijn job als ondernemer met zijn gezinsleven kwamen aan bod.
De ontwikkeling van een bedrijf vanuit een bepaalde frustratie, “iets wat beter kan”, werd met tal van voorbeelden geïllustreerd. Zijn verhaal over het prototype van de ‘groene boom’, die zowel zonne-energie, windenergie als warmte-energie opslaat en in 2018 gecommercialiseerd wordt, was geniaal. Ook zijn betoog over slim globaliseren, de gigantische loonverschillen tussen werknemers in België en werknemers elders in de wereld en het belang van de bijdrage van individuen aan de maatschappij werd onthouden.
De filosofisch geïnspireerde insteek van het ondernemerschap sprak de jongeren enorm aan. Een wauw-ervaring waarover nog veel nagepraat werd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio