UHasselt doet als enige bod op begijnhof met steun LRM

Print
Hasselt - UHasselt heeft als enige kandidaat-koper een bod uitgebracht op het Hasseltse begijnhof. De deadline verstreek om 14 uur, niemand kan nu nog bieden. UHasselt biedt 1,5 miljoen én een uitdrukkelijk publieke visie op het begijnhof. Daarvoor heeft het de expertise gevraagd van LRM. UHasselt kon immers niet voldoen aan een van de verkoopvoorwaarden: een kandidaat moet twee dossiers kunnen voorleggen van herbestemd erfgoed uit de laatste vijf jaar. Die expertise heeft de Limburgse reconversiemaatschappij wel.

Stijn Bijnens van LRM bevestigt: “UHasselt is de kandidaat-koper, wij leveren de expertise inzake erfgoed. We hebben al een twintigtal dergelijke projecten tot een goed einde gebracht. Denk maar aan B-Mine, de grootste van Vlaanderen. LRM biedt graag zijn expertise aan publieke actoren. Op zich is dat niet zo uitzonderlijk.”

Gedeputeerde Igor Philtjens bevestigt: “Het gaat niet over het aantal biedingen. Het gaat over de kwaliteit. Liever 1 goed bod dan vijf minder goeie. Maar ik beoordeel het dossier niet ten gronde, dat zal de beoordelingscommissie doen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio