Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Print

Bolderberg

Heusden-Zolder - Naar jaarlijkse traditie organiseerde de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 22 januari 2017, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg. Het was één van de meest succesvolle edities van de jongste jaren.

Naar schatting kwamen er meer dan 600 mensen wandelen in de buurt van de kluis. Twee groepen namen deel aan de geleide wandelingen, een korte en een lange, waar ze wat te weten kwamen over de natuur en de geschiedenis van De Kluis.

Het waren mooie wandelingen die bovenop de berg beloond werden met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Niet voor niets is dit unieke verzicht het sterrenplekje van Heusden-Zolder. De natuur lag er rustig, en winters mooi bij.

Wie aan de wandeling dat tikkeltje meer wilde geven kon een bezoek brengen aan de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. In de kapel gaf kluisbewoner Pieter Stevens samen met zijn familie een aantal fel gesmaakte mini-optredens met klassieke Vlaamse kerstliederen en een Ierse klassieker, schitterende zangstemmen.

Buiten kon men genieten van overheerlijke streekdranken; Glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog hielpen het innerlijke van de mens te versterken, gezelligheid troef! Er werd nog lang nagepraat tot de zon begon te dalen.

Tekst: Bert Rodiers
Foto's: Yves Maex


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio