© Photo News

Thierry Neuville “enorm ontgoocheld” na fout in Rally van Monte Carlo

“Ik ben enorm ontgoocheld”, reageerde Thierry Neuville (Hyundai i20) zaterdag na zijn aankomst in de assistentiezone in Gap. De Luikenaar speelde zijn leidersplaats kwijt door een fout in de dertiende klassementsproef, de laatste van de dag. Hij is nu vijftiende op 32:04.7 van leider Sébastien Ogier (Ford Fiesta).

“We wisten dat Ogier druk zou zetten, maar wij blokten die aanval meteen af door zaterdagochtend de snelste tijd te rijden”, verklaarde Neuville. “Toen we meer dan een minuut voorsprong hadden, besloten we om een strategische bandenkeuze te maken en het veilig te spelen. We verloren wel wat tijd, maar behielden steeds de controle. Ik begon dan ook zonder druk aan de laatste rit van de dag. Bij het begin van de rit veranderde ik de afstelling van het differentieel om in een goed ritme te komen. Alles ging goed, tot we bij een linkse bocht, die we in derde of vierde versnelling nemen, een beetje te wijd gingen.”

“Onze verkenners hadden ons gewaarschuwd dat in die bocht veel gravel lag. Bij het uitkomen van de bocht ben ik te snel op het gas gegaan, waardoor de wagen wijd ging en we iets raakten. Ik wist meteen dat er iets afgebroken was. We zijn gestopt om de schade te herstellen. Het was een klein foutje. Ik ben enorm ontgoocheld, nog meer voor het team dan voor mezelf. Iedereen heeft zo hard gewerkt en ik wou dat werk belonen met de zege. Jammer genoeg kan ik dat nu niet meer doen. We hebben de voorbije een hoog en uitzonderlijk ritme aangehouden. Zondag gaan we proberen te redden wat er te redden valt. Het doel is punten scoren in de powerstage.”

Het Hyundai team heeft de wagen volledig hersteld. Neuville en Gilsoul zijn onderweg naar Monaco, waar er zondag nog vier klassementsritten worden afgewerkt.