© IG

Fitnessblogger deelt de minder leuke kant van gewichtsverlies

De Amerikaanse fitnessblogger Chinae Alexander verloor op twee jaar meer dan dertig kilo, maar ze ontdekte ook een nadeel aan het feit dat mensen haar bewonderden om haar nieuwe lichaam.

tib

"Wanneer je fit probeert te worden en probeert af te vallen, is het makkelijk om in de val te lopen. Je denkt dat alles beter zal zijn als je je doel bereikt hebt", schrijft Chinae in haar verhaal op de gezondheidswebsite Well and Good. Ze begon meer dan twee jaar geleden met afvallen, omdat ze gewed had met een vriend. Ze woog toen 102 kilo, maar voelde zich niet slecht in haar vel. "Ik was nog nooit zo zwaar geweest, maar ik had ook nooit zoveel zelfvertrouwen. Ik keek toen in de spiegel en ik zei: damn, je ziet er geweldig uit".

Op twee en een half jaar viel ze meer dan dertig kilo af. "Ik veranderde mijn hele leven: ik volgde een strikt dieet en ging zes dagen per week sporten. Elke dag gingen mijn kleren losser zitten, kreeg ik meer complimentjes over mijn uiterlijk en werd ik trotser".

En daar zit hem volgens Chinae het addertje onder het gras. "De woorden van anderen voedden mijn zelfvertrouwen. Ze werden een maat voor hoeveel ik waard was. Ik leefde voor die momenten waarop ik mensen zou tegenkomen die ik al lang niet meer gezien had en hun bewondering zou voelen", schrijft ze.

"Ik schepte er een ziekelijk genoegen in om mezelf tegen te houden op feestjes waar iedereen tot zijn ellebogen in de pizza zat en me zei dat ik zo gedisciplineerd was. Toen ik dacht dat ik mijn doel bereikt had, besefte ik: ik heb nog nooit zo weinig zelfvertrouwen gehad. Ik zat vast in een cirkel van verlangen naar bevestiging, bewondering en vooruitgang. Opnieuw en opnieuw.

Het was pas toen ze de nood aan bevestiging leerde loslaten, dat ze zich opnieuw gelukkig voelde. "Ik stopte met me zorgen te maken over het cijfer op het etiket in mijn kleren. Ik gooide de weegschaal weg en ik liet mezelf een extra glaasje wijn inschenken. Ik spendeerde meer tijd met het helpen van anderen en minder met het aan mezelf denken. Wat ik geleerd heb, is dat je niet alleen met je uiterlijk mag bezig zijn. Want dan kom je aan op je droombestemming, maar je voelt je verloren. Werk in plaats daarvan aan je ziel. De grootte van je hart is belangrijker dan die van je dijen. En vergeet nooit wat je waard bent".

Niet te missen