Onze 7 beste uittips voor deze week

Print
Onze 7 beste uittips voor deze week

Foto: HBvL

Ben je op zoek naar een boeiend bezoek of een leuke activiteit de komende week? In Brussel gaat de 95ste editie van het autosalon van start, maar ook in Limburg valt er heel wat te beleven. Dit zijn onze 7 tips voor de week van 23 januari.

1. Laatste weekend voor designexpo FORM

Nog niet gaan kijken naar FORM, de overzichtstentoonstelling over 25 jaar Limburgs design? Dan moet u snel zijn, want de expo gaat zijn laatste weekend in. U krijgt in het C-mine designcentrum tien concrete designprojecten te zien van bekende Limburgse ontwerpers als Piet Stockmans, Casimir, Wim Segers of Michaël Verheyden.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zat en zondag 10-17 uur. Gratis toegang. C-mine designcentrum, Evence Coppéelaan 91. www.c-mine.be

2. Winterwandelingen in Openluchtmuseum Bokrijk

Al de volgende weekends van januari en februari kan u in het Openluchtmuseum van Bokrijk terecht voor een stevige, winterse wandeling en dat meer bepaald in de Kempen en Haspengouw. Als bezoeker kan u er ook nog genieten van een fonkelende sfeerverlichting en belichting van de historische gebouwen.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zaterdag en zondag, van 14 tot 20 uur. Toegang via parking 1/parking Kasteel. Deelname: 2 euro (gratis voor kinderen en abonnees). www.bokrijk.be

3. Grensoverschrijdende tocht langs IJzeren Rijn

Zaterdag kan u vanuit Hamont-Achel een grensoverschrijdende wandeling ondernemen door Noord-Limburg en Nederland. U stapt o.a. langs de in onbruik geraakte IJzeren Rijn, in een bos, langs teutenhuizen en in mooie natuurgebieden. Er zijn vijf verschillende trajecten met afstanden van 6 tot 20 km.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zaterdag, van 8 tot 15 uur. Vertrek: Heem Chirojongens, Molenstraat 32. Deelname: 1,5 euro. www.hbvl.be/agenda

4. Ruim 200 standhouders op Bouwinnovatie

Zowel dit als volgend weekend is de Ethias Arena the place to be voor bouwers en verbouwers. U vindt op Bouwinnovatie uitleg over o.a. de ruwbouw, renovatie, afwerking, interieur, enz. Als thema is gekozen voor de woning van de toekomst, met extra informatie over de nieuwste technologieën voor je (ver)bouwproject.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Open op 21, 22, 27, 28 en 29 januari. Gouverneur Verwilghensingel 70. Ticket kassa: 10 euro (gratis voor -12 jaar). www.bouwinnovatie.be

5. Borrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Naar jaarlijkse traditie wordt nu zondag een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg georganiseerd. Dat is een wandeling door een mooi stukje natuur, met bovenop de berg ook een mooi uitzicht op Terlaemen. U kunt ook verder naar de Kluis, waar kluisbewoner Pieter de bezoekers trakteert op stilte, psalmen en hymnen. Ook aan streekdrankjes is gedacht. U kunt kiezen tussen een begeleide tocht of op eigen houtje de wandeling ondernemen.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zondag, start begeleide wandeling om 14 uur. Infokantoor Toerisme, Vrunstraat 6. Gratis deelname. toerisme.heusden-zolder.be

6. Alles over vakanties op Noord-Limburgse beurs

Op zoek naar een leuke B&B in Griekenland, een gezellige camping in de Ardennen of een leuke wandeling in eigen provincie? U zal het zeker vinden op de Noord-Limburgse Vakantiebeurs, nu zondag in Hamont. De verscheidenheid aan standhouders is groot, zodat u binnenkort al zal kunnen wegdromen van uw volgende vakantie of uitstapje. De organisatie is in handen van Pasar.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Zondag van 10 tot 17.30 uur. Zaal De Posthoorn, Groenstraat 6. Ticket: 2,5 euro. www.noordlimburgsevakantiebeurs.be

7. Kennismaken met auteurs op Toast Literair

Toast Literair, of de grootste literaire brunch van Vlaanderen, staat zondag op de agenda. Dat betekent dat tientallen auteurs (Lize Spit, Sijn Meuris, Annelies Verbeke,...) overal in het land voorlezen uit eigen werk of vertellen over hun carrière, en dat tijdens een lekker ontbijt of aperitiefmoment. Daarnaast plannen plaatselijke Davidsfonds-afdelingen zondag ook andere activiteiten zoals literaire wandelingen, theater, enz. Voor sommige events moet u vooraf inschrijven.

Onze 7 beste uittips voor deze week
Foto: HBvL

Een volledig overzicht van alle activiteiten vindt u op www.toastliterair.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio