© Toon Royackers

Emotionele brief van mama na nieuw ongeval: “Wanneer wordt hier iets gedaan?”

De aangrijpende foto’s, de vele bloemen, kaarsjes en kandelaars zijn weer op hun plaats gezet langs de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Afgelopen weekend botste opnieuw een auto tegen dezelfde boom waartegen in oktober 2016 twee jonge Limburgers het leven lieten. Eén van de moeders hing er nu een emotionele brief bij, met de vraag om maatregelen te nemen op de Boudewijnlaan.

Toon ROYACKERS/Dirk JACOBS

“Wanneer wordt er iets aan de Boudewijnlaan gedaan?” zo staat op de brief te lezen, die ondertekend werd door ‘een gebroken mama’. Hij werd aan de boom gehangen, boven de foto’s van Tom Goossens en Rania Tilmide, die als passagiers in een wagen op die plek het leven lieten na een slippartij op 2 oktober 2016.

Zondag schoof een Volkswagen Golf op exacte dezelfde plek nog eens van de rijbaan, om tegen dezelfde boom te knallen en in dezelfde gracht tot stilstand te komen. Het slachtoffer raakte deze keer zwaargewond.

Hulpdiensten tellen intussen vier zware ongevallen op de brug ter hoogte van de Bewel.

Vangrails

Slippartijen op het gladde fluisterasfalt lijken doorgaans de oorzaak. Maar een vangrail die er voor zorgt dat auto’s niet meer de berm ingaan, zou de gevolgen kunnen beperken. “Inderdaad wéér een ongeval op deze plek”, reageert directeur Gijs Moors van Wegen en Verkeer Limburg. “We hebben gepland om in het najaar het asfalt te vernieuwen. Hierdoor wordt de weg weer wat stroever, wat goed is tegen de watergladheid. Zondag had het niet echt geregend, dus watergladheid was deze keer niet aan de orde. De exacte oorzaak van het laatste ongeval kennen we nog niet. Gezien het aantal ongevallen op deze plaats, onderzoeken we of we vangrails kunnen plaatsen.”

Snelheid

Diepenbeeks burgemeester Patrick Hermans (PUUR) wil de verkeersborden die de maximale snelheid tot 90 kilometer per uur beperken op de Boudewijnlaan, laten verplaatsen. “Zelf kan ik dat niet, maar we stellen de vraag meteen aan Wegen en Verkeer.” Dat zei hij maandagavond op de gemeenteraad in antwoord op een vraag van Hugo Leroux (Groen). “We hebben nog maar eens een snelheidsbeperking tot 90 km per uur gevraagd en het opnieuw asfalteren van de op- en afritten”, zegt Hermans. “Daarnaast willen we dat AWV de fietspaden verwijdert en de zone beter verlicht. Het bord met 90 kilometer per uur willen we laten verplaatsen tot vlak na de oprit aan de Havenlaan.” Leroux drong ook aan op een flitspaal.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio