© BFM

Verschillende ongevallen door gladde wegen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen heeft het licht gesneeuwd vannacht. Daardoor kan het plaatselijk erg glad zijn op de weg. Er zijn al verschillende ongevallen gebeurd. In het West-Vlaamse Oekele viel er een dode, in Rumst raakte een vrouwelijke passagier ernstig gewond.

Het KMI waarschuwt dat er zondagvoormiddag overal kans op rijm- en ijsplekken is en geeft code geel. Dat betekent dat het gladheid op de grond verwacht: ofwel vanwege enkele centimeters verse sneeuwval, ofwel vanwege lokale aanvriezende regen of aanvriezende motregen.

“Deze situatie kan het zich verplaatsen van voetgangers, van fietsers en van het wegverkeer bemoeilijken, vertragen en gevaarlijk maken”, klinkt het. Het KMI roept daarom op om voldoende afstand te houden en de snelheid te matigen in het verkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verschillende ongevallen

De voorbije nacht zijn er verspreid over Vlaanderen verschillende ongevallen gebeurd als gevolg van het gladde wegdek.

In Rumst slipte een wagen in de Tiburgstraat. De wagen nam verschillende verkeersborden mee en ging over de kop. De chauffeur raakte niet gewond, maar de vrouwelijke passagier werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

© BFM

© BFM

Op de N49 in Beveren belandde een BMW in de gracht na een slippartij op het gladde wegdek. De chauffeur raakte niet gewond, maar moest door de brandweer bevrijd worden. Doordat zijn wagen omgekeerd in de gracht lag, kon hij zijn deuren niet meer openen. Het dak lag net in het water van de gracht.

© BFM

Op de E313 van Antwerpen naar Hasselt was er vanmorgen een ongeval ter hoogte van Herentals-West.

Dodelijk ongeval in West-Vlaanderen

Vooral in West-Vlaanderen gebeurden er veel ongevallen. Het zwaarste gebeurde op de E403 aan het parkeerterrein in Oekene (Roeselare). Daar overleefde een man een aanrijding tussen twee wagens niet. De twee wagens, een Mercedes en een Volvo, botsen vlak bij de oprit naar een tankstation. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen lag een man levenloos op de pechstrook. Reanimatie mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

In Menen ging een automobiliste met haar Renault Clio over de kop toen ze net voor middernacht begon te slippen. De vrouw uit Harelbeke werd door een sneeuw- en hagelbui verrast, ze moest gewond overgebracht worden naar het ziekenhuis. Twee inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af.

Op de E17 richting Kortrijk aan de oprit in Deerlijk vielen rond 6.30 uur zes gewonden toen twee wagens tegen elkaar botsten. Zes inzittenden van de twee wagens raakten gewond. Hoe ze eraan toe zijn, is nog niet bekend.

© NDZ

Wisselvallig winterweer

Er vallen zondag nog enkele plaatselijke sneeuwbuien in de Ardennen en enkele regenbuien of buien van smeltende sneeuw elders. Tussendoor zijn er ook al langere droge periodes. In het westen van het land wordt het onder impuls van een Franse storing zwaarbewolkt met regen of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen -3 en +4 graden bij een matige tot zwakke wind uit westelijke sector.

Zondagnacht verdwijnen de meeste sneeuwbuien. Het wordt meestal droog en op veel plaatsen wordt het nevelig of mistig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kan de mist aanvriezen. De minima liggen tussen -5 graden op de Hoge Venen en +2 graden aan zee. Hierdoor kan het plaatselijk gevaarlijk glad worden door rijm- en ijsplekken.