© AFP

Hugo Broos ziet Kameroen gelijkspelen tegen Burkina Faso, ook gastland speelt gelijk

Burkina Faso en het Kameroen van Hugo Broos hebben zaterdag in hun eerste groepsduel op de Africa Cup 2017 de punten gedeeld. In de Gabonese hoofdstad Libreville werd het 1-1 (rust: 0-1 voor Kameroen). Ook Gabon speelde gelijk in de eigen hoofdstad, het werd 1-1 tegen Guinee Bissau in de openingswedstrijd van de Afrika Cup 2017.

Burkina Faso - Kameroen

De Ontembare Leeuwen mochten Benjamin Moukandjo bedanken voor de openingstreffer. Zijn vrije trap ging voorbij de doelman van Burkina Faso, vier jaar geleden met Paul Put nog verliezend finalist op de Africa Cup. Een kwartier voor affluiten maakte Issoufou Dayo de gelijkmaker. Bij Kameroen speelde Sébastien Siani (KV Oostende) de hele wedstrijd, Collins Fai (Standard) bleef op de bank.

Gabon - Guinee-Bissau

Eerder op de dag speelden gastland Gabon en Guinee-Bissau eveneens 1-1 gelijk in groep A, de openingswedstrijd van deze Africa Cup. Het gastland, met KV Oostende-doelman Didier Ovono tussen de palen, kwam in de 54e minuut op voorsprong via Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang. Maar het venijn zat in de staart voor Gabon, want in de blessuretijd (90.+1) lukte Juary Soares de gelijkmaker.

Later op de avond staat de tweede wedstrijd in groep A op het programma in hetzelfde stadion, waar op 5 februari de finale afgewerkt wordt. Om 20u speelt het Kameroen van Hugo Broos tegen Burkina Faso.