Kortessemse Confrerie trakteert met fruit

Print
Kortessem - Naar jaarlijkse gewoonte trakteerde de Kortessemse Confrerie van het Haspengouws Fruit en haar Gastronomie, bij het begin van het nieuwe jaar, al de leerlingen van de lagere en kleuterscholen op een stuk fruit van eigen bodem.

Zoals elk jaar, in de eerste week van het tweede trimester, trakteert de confrerie al de leerlingen van het basisonderwijs in Kortessem. Het gaat hier om een 1000-tal leerlingen, die in de verschillende scholen en vestigingsplaatsen van het basisonderwijs les volgen.
Deze fruitbedeling loopt al jaren in samenwerking met de Veiling Borgloon, nu BelOrta. Als confrerie kunnen we telkens op hun steun rekenen en ook onze waardering uiten voor de fruitteler en zijn producten.
De confrerie en de fruitveiling willen op deze manier onze jongsten bewust maken om gezond te eten en dat kan niet beter dan met een stuk fruit van eigen bodem.
Aan de lachende gezichten en de stralende ogen te zien konden de kinderen dit gebaar erg op prijs stellen. De juffen en de meesters deelden ook mee. Hun enthousiasme was misschien iets minder groot. Hun stond nog heel wat schilwerk te wachten.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio