Vrouw gaat naar ziekenhuis met buikkrampen, maar dan doen dokters schokkende ontdekking

Wekenlang moest ze constant braken en kampte ze met extreme buikpijn. Ze had al enkele artsen bezocht, maar zij hadden haar telkens naar huis gestuurd met pijnmedicatie. Toen Neha Begum (22) uit Chandauli in India eindelijk in een hospitaal terechtkwam, deden de artsen een schokkende ontdekking.

nadb

Neha Begum ging op 2 januari naar het ziekenhuis omdat haar buikpijn ondraaglijk was geworden. Toen artsen een obstructie in haar darmen ontdekten, werd ze meteen naar de operatiekamer gebracht.

Maar op wat de artsen van het KG Nanda Ziekenhuis toen aantroffen, was niemand voorbereid. In de buik van de vrouw vonden ze maar liefst 150 levende wormen. Elk waren ze meer dan 25 centimeter lang.

“Ik was volledig in shock”, zegt dokter Anand Prakash Tiwari. “Dit is een zeer ongewoon geval. We hebben wel al eens een drietal wormen aangetroffen in de buik van een patiënt. Maar het is de eerste keer dat we zo’n hoeveelheid vinden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onhygiënische levensstijl

Gelukkig waren de artsen er nog op tijd bij, voor de spoelwormen, de ascaris lumbricoides, zich een weg naar de hersenen hadden gebaand en er ernstige neurologische schade aanrichtten.

Volgens chirurg Tiwari was de gezondheidstoestand van de vrouw het gevolg van een “onhygiënische levensstijl”. “De eitjes van zulke wormen worden meestal gevonden op groene groenten en in onzuiver water”, klinkt het. “Een goeie basishygiëne kan zulke problemen voorkomen.”