Vakantie

89-jarige oma maakt haar reisdromen waar

Print
89-jarige oma maakt haar reisdromen waar

Foto: Instagram

De Russische Lena is 89 jaar, houdt van vakantie en is ook kwiek genoeg om de reizen van haar dromen te maken. Mee met haar tijd is ze ook, want ze deelt haar avonturen via Instagram.

Lena uit het Russische Krasnoyarsk is altijd al een beetje een globetrotter geweest. In de jaren ‘70 bezocht ze onder meer Tsjechië, Polen en Oost-Duitsland. Daarna moest ze haar reisplannen staken wegens geld- en tijdgebrek.

 

 

???????? #babushka_1927 #babalena #????????

Een foto die is geplaatst door ???? ???? ?????? (@babushka_1927) op

 

Daar kwam zes jaar geleden verandering in: Lena besloot om de draad weer op te pikken en trok opnieuw de wijde wereld in. Een maand geleden maakte ze met de hulp van haar kleinzoon ook een profiel aan op Instagram, waar ze zichzelf Babushka 1927 noemt, zodat iedereen haar avonturen kan volgen. Intussen heeft ze al bijna vierduizend fans.

 

Uit de kiekjes op haar pagina blijkt dat de zelfverklaarde ‘wereldster’ de laatste jaren onder meer in Turkije, Tsjechië, Vietnam, Thailand en Israël is geweest. Ze geniet duidelijk van cocktails op het strand, foto’s voor indrukwekkende gebouwen, en ontmoetingen met andere mensen. In de Britse krant The Independent deelt ze haar grootste levensles. “Er zijn veel soorten mensen op de wereld en er is niets te vrezen. Je gaat maar één keer dood en iedereen gaat op een bepaald moment dood”, klinkt het. In april viert de oma haar negentigste verjaardag. Dat doet ze niet in eigen land: voor de gelegenheid trekt ze - inclusief haar wandelstok - naar de Dominicaanse Republiek.

 

Niet te missen