Celebs

Voormalig MNM-presentatrice openhartig over haar depressie

Print
Voormalig MNM-presentatrice openhartig over haar depressie
Ex-radiopresentatrice Nasrien Cnops, tussen 2012 en 2014 de sidekick van Peter Van de Veire op MNM, heeft een zware periode achter de rug. De 27-jarige brunette vocht anderhalf jaar tegen een depressie, waar ze nu openhartig over vertelt in Tv Familie.

Een paar jaar geleden ging het hard voor Nasrien Cnops: ze was dagelijks te horen op de radio, maakte een zeer goede indruk tijdens ‘Stars for Life’, het muziekprogramma ten voordele van Music for Life, en ze was te zien in een pikante fotoshoot voor P-magazine. Plots ging het veel minder: ze werd ontslagen ‘omdat ze niet meer bij het profiel van de zender paste’ en werd geconfronteerd met een depressie.

“Vroeger vond ik depressies bullshit. Wist ik toen veel dat ook ik die diagnose zou krijgen”, klinkt het. "Mijn ontslag kwam als een donderslag bij heldere hemel. Daarna ben ik in een zwart gat getuimeld en heb ik wat aangemodderd. Toen volgde een tweede grote klap: het raakte uit met mijn toenmalige vriend”; zegt ze.

Voormalig MNM-presentatrice openhartig over haar depressie
Hier met Peter Van de Veire in 2012 Foto: Photo News

De voormalige presentatrice vertelt dat ze na de breuk drie maanden in bed heeft gelegen met de deur van haar slaapkamer op slot. In die periode viel ze veertien kilo af. “Ik zag het niet meer zitten. Mama was bang dat ik mezelf iets zou aandoen. Ze zette elke ochtend eten aan mijn deur en ’s avonds stond het er vaak nog”, klinkt het.

Pas na een jaar durfde Nasrien toe te geven dat ze met een depressie kampte. In de periode is ze veel vrienden verloren en kreeg ze weleens negatieve kritiek van haar entourage. “Ze zeiden dat ik me aanstelde. Ik neem hen dat niet kwalijk, maar ik hoop dat ze nooit dezelfde miserie moeten meemaken.”

Vandaag gaat het weer prima met de bekende Vlaminge. Ze heeft een nieuwe vriend, Dries, die haar beetje bij beetje uit haar dal heeft gesleurd. Daarnaast presenteert ze bij Fox, volgt ze een opleiding tot dierenartsassistente, is ze mede-eigenaar van een springkastelenbedrijf en wil ze iets met haar schrijfsels van de afgelopen jaren doen. “Ik heb nog nooit zo positief in het leven gestaan als nu. Ik sta elke dag op met een glimlach”, klinkt het.

Niet te missen