Fit & Gezond

“Hou op met ons onder de neus te wrijven wat celebrities eten”

Print
“Hou op met ons onder de neus te wrijven wat celebrities eten”

Foto: Shutterstock

Maria Del Russo, journaliste voor Refinery29, heeft het helemaal gehad met de diëten en voedingsdagboeken van celebrities waarmee we om de oren worden geslagen. Volgens haar en een diëtiste aan wie ze raad vroeg, doen ze meer kwaad dan goed. Mensen zouden namelijk de neiging hebben om zich aan deze onrealistische patronen te spiegelen.

"Stop met ons onder de neus te wrijven wat celebrities eten", zegt Maria Del Russo in een column voor lifestylewebsite Refinery29. Ze is het beu om te lezen dat Kendall Jenner dagelijks koppen thee drinkt en dat Jennifer Lopez alleen maar op boerenkool knabbelt. Die voedingsdagboeken die in de pers opduiken en paparazzifoto's van onbezwete, perfecte lichamen die de fitness uitkomen, zadelen ons volgens haar op met een slecht gevoel over onszelf. Volgens de journaliste mogen we niet vergeten dat wij geen celebrities zijn die over een arsenaal aan chefs en personal trainers beschikken.

Het volgen van een voedingsdagboek van een ster kan zelfs nefaste gevolgen hebben, meent diëtiste Christy Harrison. "Elk lichaam is genetisch anders dus porties die voor de ene volstaan, doen dat voor de andere niet", vertelt ze. "Dergelijke diëten van celebs volgen, doet de kans op een eetstoornis toenemen. Als je ziet dat een of andere actrice een hele voedselcategorie uit haar leven schrapt, kan dat iemand doen geloven dat net dat de oorzaak is van de ontevredenheid over haar lichaam en dat klopt natuurlijk niet."

Gepocheerde zalm

Volgens Del Russo en Harrison wordt onze relatie met voedsel heel hard beïnvloed door externe bronnen en celebs zijn een van de meest krachtige onder die bronnen. "Heel wat mensen voelen zich inferieur als ze kijken naar welke lichamen die sterren hebben. Waarom zou je het nog erger maken met organische broccoli en gepocheerde zalm? Die voedseldagboeken doen meer kwaad dan goed."

Niet te missen