Ondanks 30 bewakingscamera’s toch inbraak in Plopsa (maar amper buit)

Dieven hebben in het kinderpretpark Plopsa Indoor in Hasselt enkele honderden euro’s buitgemaakt nadat ze in de nacht van zondag op maandag een ruit hadden verbrijzeld. De kluizen kregen ze niet open, waarna ze voor het kleingeld in de automaten gingen. In het gebouw hangen dertig bewakingscamera’s.

hvv

Het personeel van Plopsa Indoor stelde de inbraak maandagochtend vast. De daders sloegen toe via de achterzijde van het complex. Ze moesten eerst over de omheining met prikkeldraad geraken, waarna ze de buitenspeeltuin van het pretpark konden betreden. Daar verbrijzelden ze een van de grote ruiten die de buitenruimte van de binnenspeeltuin scheidt. Op die manier konden ze het hele gebouw doorzoeken.

Vermoedelijk hadden de daders het gemunt op de kluizen die in de burelen zijn ondergebracht. Deze probeerden ze open te breken. Toen dat niet lukte, gooiden ze het over een andere boeg. De inbrekers begaven zich naar het pretpark zelf, waar attracties staan. Hier forceerden ze alle geldautomaten die ze tegenkwamen. Zo moesten onder meer de geldmachines van de betalende attracties, alsook de koffiemachines en automaten er aan geloven. Ook de eetgelegenheden werden geviseerd. Daar werden de kassa’s en geldlades werden doorzocht.

Veel leverde dat alles niet op. De buit bedroeg slechts enkele honderden euro’s, een fractie van de schade die ze bij Plopsa Indoor hebben aangericht. Hoe groot de schade exact is, konden de uitbaters gisteren niet vertellen. “De deuren gingen maandag wel open voor het publiek”, zegt Jolien De Tender, woordvoerder van Plopsa.

In het pretpark kunnen de daders door dertig verschillende bewakingscamera’s gefilmd zijn. De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verdere onderzoek. Met hoeveel de daders waren en of ze gemaskerd waren, konden ze bij de politie niet zeggen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio