Bij Laura Verdonschot overheerste de ontgoocheling.

Bij Laura Verdonschot overheerste de ontgoocheling. © BELGA

Verdonschot verbaast, maar is teleurgesteld: “Misschien krijg ik deze kans nooit meer”

Kersvers Belgisch kampioene Sanne Cant had veel moeite met de jonge Laura Verdonschot: “Het was een zwaar bevochten titel”, aldus winnares Sanne Cant. “Een van de lastigste die ik al gereden heb.” Bij Verdonschot heerste vooral de ontgoocheling: “Wie weet krijg ik deze kans nooit meer.”

jv

“Het was een zwaar bevochten titel”, aldus winnares Sanne Cant. “Een van de lastigste die ik al gereden heb.” “Ergens had ik Laura wel als concurrente verwacht. In Loenhout en Baal reed ze al sterk. Bovendien kan ze in het zand rijden en goed draaien en keren.”

“Het zand was voor ons niet lang genoeg om verschil te maken. De loopstrook maakte het enorm lastig. Het zou een zware teleurstelling zijn als ik de titel had verloren. Nu kan ik op mijn gemakske op stage naar Spanje richting het WK.”

Verdonschot: “In de vorm van mijn leven”

“Ik ben heel blij, maar misschien is dit vooral een gemiste kans”, sprak de jonge Laura Verdonschot na afloop.

“Ik voelde me heel sterk vandaag. Maar die val in de derde laatste ronde kost me misschien de titel.” aldus de Limburgse. “Sanne wist op het einde dat ze op kop moest zitten. Op het einde kon ik er gewoon niet meer aan.”

“Ik reed met grifo, Sanne met Rhino. Dat is de reden waarom ik viel. Daarna moest ik voorzichtigheid inbouwen.”

“De Belgische kampioenentrui bij de beloften is een troostprijs, maar daar ben ik niet echt tevreden mee. Ik ben in de vorm van mijn leven, wie weet krijg ik deze kans nooit meer”, besloot de 21-jarige vice-Belgische kampioene.

Sanne Cant krijgt verrassende tegenstand maar grijpt toch achtste Belgische titel

© BELGA

Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) heeft voor de achtste keer op rij het Belgisch Kampioenschap op haar naam geschreven. Na een spannende cross toonde Cant zich in de slotronde net iets sterker dan de 21-jarige Laura Verdonschot (Marlux-Napoleon Games). Ellen Van Loy (Telenet Fidea) mocht als derde mee het podium op.

De 36-jarige Ellen Van Loy was traditioneel de snelste startster. Laura Verdonschot en Sanne Cant dichten de kloof en zorgden zo voor een kopgroep van drie rensters.

Jolien Verschueren miste haar start en kwam enkele keren ten val in het Oostendse zand aan de Hippodroom. Verschueren finishte uiteindelijk op de vierde plek.

Cant zette Verdonschot enkele keren onder druk, maar de jonge renster van Marlux-Napoleon Games slaagde er steeds in de kloof weer te dichten. Van Loy moest afhaken onder de tempoversnellingen van Cant. In de laatste ronde kon Cant Verdonschot uiteindelijk toch afschudden. Sanne Cant reed als Belgisch kampioene over de streep. Verdonschot eindigde tweede voor Ellen Van Loy.

Uitslag

1.Sanne Cant

2.Laura Verdonschot

3.Ellen Van Loy

4.Jolien Verschueren