Ikea Zaventem ontruimd na vondst verdacht pakket

Print
Ikea Zaventem ontruimd na vondst verdacht pakket

Foto: BELGA

De vestiging van meubelwinkel Ikea in Zaventem is vrijdagmiddag ontruimd. Er werd een verdacht pakket aangetroffen.

Een lid van het securityteam van Ikea merkte om 13.36 uur in de ondergrondse parking een klein koffertje op om muziekinstrumenten in op te bergen. Hij vond dat verdacht en verwittigde de winkelverantwoordelijke van Ikea. Die alarmeerde op zijn beurt de politiezone Zaventem.

Daarop werd meteen de hele winkel ontruimd. Zowel de klanten als het personeel werden verzameld op een afstand van het gebouw. Daar werden dekentjes uitgedeeld om de klanten warm te houden.

“We hebben alle mensen meteen geëvacueerd, want we nemen geen enkel risico met de veiligheid van onze klanten en ons personeel”, zegt Annelies Nauwelaerts van Ikea België.

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (Dovo) is ter plaatse. Dat bevestigt Wendy Biesmans, woordvoerster van de politiezone Zaventem. “We hebben Dovo opgeroepen om het koffertje te inspecteren. Momenteel vindt overleg plaats tussen Dovo en onze politiemensen ter plaatse. Nadien valt de beslissing om het koffertje eventueel tot ontploffing te brengen.”

Hoeveel klanten er precies aanwezig waren, is niet bekend. De politie heeft voorlopig niet om versterking verzocht. Bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West liep een melding van terreuralarm binnen, een inmiddels klassieke procedure.