Ommegangtocht 100 km in Diest in 2017

Print
Ommegangtocht 100 km in Diest in 2017

Foto: Kris hazenbosch

Schaffen

Diest - Op vrijdag 28 april organiseert wandelclub VOS Schaffen de Ommegangtocht 100 km. De tocht is toegankelijk voor alle wandelaars en lopers. Het traject is grotendeel onverhard en verrassend heuvelachtig. De deelnemer wordt ondersteund door 15 controleposten waar er voldoende eten en drinken wordt aangeboden. De eerste lopers en snelwandelaars worden omstreeks 8 uur op zaterdagochtend verwacht. Men heeft 24 uur de tijd om aan te komen. De finale vindt plaats op het Citadel van Diest waar elke deelnemer wordt getrakteerd op een Ommegangbier!

Op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april 2017 organiseert wandelclub VOS uit Schaffen-Diest voor het eerst de Ommegangtocht van 100 km. Alle wandelaars en lopers starten gezamenlijk vanuit het KTA scholencomplex van Diest om 21u. ’s avonds.
Het parcours van de Ommegangtocht gaat door het Hageland en de Kempen rond het provinciestadje Diest. Er wordt overwegend over onverharde wegen gewandeld en vooral het eerste gedeelte door het Hageland is verrassend heuvelachtig. Er wordt een twintigtal Hagelandse heuvels beklommen. Overdag wordt de bosrijke pracht en praal van de Kempen ontdekt. De wandelaar wordt tijdens het traject ondersteund door vijftien controleposten. Zo wordt er ook halt gehouden in de abdij van Averbode. Eten en drinken zijn voldoende aanwezig. Ontbijt is tevens voor elke wandelaar voorzien. De apotheose vindt plaats op het citadel van Diest waar elke deelnemer een welverdiend Ommegangbier getrakteerd krijgt. De aankomst is voorzien op zaterdag 29 april vanaf 8 uur in de ochtend tot 21u. ’s avonds.
Wandelclub VOS is in 2008 gestart met het organiseren van 100 km wandelingen. Elk jaar vindt de Gildentocht 100 km plaats op 30 april. De eerste 45 km worden in groep gewandeld waardoor het aantal deelnemers beperkt is tot slechts 130 wandelaars. Door de jaren heen heeft deze tocht een reputatie uitgebouwd. De Gildentocht is gekend als een honderd kilometer met een mooi parcours en ruime bevoorrading. Door het beperkt aantal wandelaars kunnen niet alle geïnteresseerden starten. De club heeft daarom besloten om de tiende organisatie om te vormen tot DE OMMEGANGTOCHT 100 km. Voor het eerst kunnen alle geïnteresseerden wandelaars deelnemen!
Inschrijven kan vanaf 1 januari op de website www.wandelclubvosschaffen4049.be. Voor 31 maart betaal je € 34. Je krijgt hiervoor de volledige verzorging tijdens de wandeling en een sportshirt van de Ommegangtocht. Na 31 maart betaal je € 39. Het shirt kan dan niet meer gegarandeerd worden.
Vind je 100 km wat te veel aan kilometers, of kom je graag jouw favoriete wandelaar of loper aanmoedigen, dan kan je op zaterdag 29 april deelnemen aan de Ommegangwandelingen van 4 tot 50 km.
Meer info vind je op de website
www.wandelclubvosschaffen4049.be.
Facebookgroep https://www.facebook.com/groups/1602182453421945/?ref=aymt_homepage_panel
Facebookevenment
https://www.facebook.com/events/1350863684924843/

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio