“Tot het laatst een blij gezicht”

Maaseikse die vorige week nog getuige was op huwelijk dochter, kreeg dinsdag euthanasie

Print
Maaseikse die vorige week nog getuige was op huwelijk dochter, kreeg dinsdag euthanasie

Foto: RL

Maaseik -

Rina Hilven (60), de Maaseikse vrouw die vorige week nog getuige was op het huwelijk van haar dochter Ellen, is dinsdag in familiale kring ingeslapen. Omdat de gezondheidstoestand van de vrouw, die aan pancreaskanker leed, erg achteruitging, besloot haar dochter haar huwelijk met Benny Truyen via een spoedprocedure te laten verlopen.

Ellen Derenette en Benny Truyen hadden immers al langer trouwplannen, maar op die bijzondere dag mocht Ellens mama Rina absoluut niet ontbreken. Omdat Rina na anderhalf jaar haar strijd tegen pancreaskanker wou stoppen, besloot het koppel in allerijl nog te huwen. Het kostte hen enorm veel moeite, maar vorige week woensdag kwam dan toch het verlossende bericht dat de trouwplechtigheid twee dagen later kon doorgaan.

Mede dankzij de hulp van de Diepenbeekse vzw Ambulance Wens België werd één van de laatste dagen van Rina’s leven een bijzonder mooie. “Het was een fantastische dag”, zegt schoonzoon Benny Truyen. “Na de plechtigheid in het stadhuis van Maaseik zijn we naar Bokrijk gegaan met de familie. Daar had Rina ook enorm veel deugd van. Als kers op de taart werd ook Yolanda, de andere dochter van Rina, ten huwelijk gevraagd. Dat maakte de dag natuurlijk helemaal compleet.”

Ook de dagen daarna heeft Rina volgens het koppel nog enorm nagenoten van die heuglijke dag. “Tot de laatste dag hebben we enkel een blij gezicht gezien”, zeggen Benny en Ellen. “Zelfs vlak voor de uitvoering toonde ze geen spijt of angst. Voor ons breekt er nu wel een tijd van rouw en verwerking aan, maar we zijn wel blij dat ze ons huwelijk nog heeft kunnen meemaken. Dat dat gelukt is, daar zijn we Ambulance Wens België en de dokters en verpleegkundigen die mama bijgestaan hebben enorm dankbaar voor. Ook alle reacties op sociale media hebben ons enorm gesteund.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio