Familie en vrienden nemen afscheid van Kerim Akyil

In de Yesil Camii-moskee in Houthalen hebben familie en vrienden woensdagmiddag afscheid genomen van Kerim Akyil. De 23-jarige jongeman kwam op oudejaarsnacht om het leven bij de aanslag op een nachtclub in Istanbul. Zijn vader wilde absoluut dat Kerim in ons land begraven zou worden. Zo'n duizend mensen woonden de plechtigheid bij.

tomas

Alain Yzermans (sp.a), sprak over een immens verdriet onder de hele Limburgse, Belgische en Turkse bevolking. "Hier zijn zoveel mensen samengekomen omdat we verenigd zijn in verdriet, als respect naar de ouders en de familie toe, en om ons hart te tonen naar de man die er niet meer is", aldus Yzermans. "Sommige reacties op het overlijden van Kerim zijn onmenselijk. Daarom wil ik tonen dat ik burgemeester ben van iedereen in Houthalen-Helchteren."

Ook politica Meyrem Almaci (Groen) woonde de uitvaartplechtigheid bij. "Wat er de afgelopen dagen op sociale media is gebeurd, betreur ik heel erg", zei Almaci. "Maar dat we hier nu met zoveel mensen aanwezig zijn, van welke afkomst dan ook, dat is onze sterkte."

Bij de schietpartij in Istanboel vielen 39 doden en 65 gewonden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio