Bestuurster (20) uit Peer mag met enkelband naar huis

"Ze is na de aanrijding in paniek geslagen en naar huis gereden”

Print
"Ze is na de aanrijding in paniek geslagen en naar huis gereden”

Foto: RDr

Bree / Peer - De 20-jarige vrouw uit Peer die maandagnamiddag Mia Vermeulen (91) doodreed aan zorgcentrum Gerkenberg in Bree, is gisteren aangehouden onder elektronisch toezicht. Dat betekent dat ze een enkelband krijgt. “Het gaat om een banaal ongeval maar met heel zware en spijtige gevolgen”, aldus haar advocaat Bart Vosters. “Mijn cliënte is na de aanrijding in paniek geslagen en naar huis gereden.”

De jonge vrouw was om 15.30 uur vertrokken op haar werk. Ze was onderweg naar huis - bij haar ouders in Peer - toen ze nog geen half uur later Mia Vermeulen op de Meeuwerkiezel aanreed, die met haar rollator op het zebrapad de weg overstak. 

“Mijn cliënte zegt dat ze de vrouw niet heeft zien oversteken”, zegt Bart Vosters, de advocaat van de Peerse. “Ze hoorde een slag, is wat verderop een straatje ingereden, even gestopt en dan in pure paniek naar huis gereden. Ze was niet dronken, heeft al meer dan twee jaar haar rijbewijs en reed in de verzekerde auto van haar vader. Behalve één kleine snelheidsovertreding heeft ze geen voorgeschiedenis wat verkeersinbreuken betreft. Ze gebruikte ook haar gsm niet. Maar ze was wel afgeleid, had even niet opgelet.”

Tip

De politie kwam de bestuurster op het spoor na een tip van een andere weggebruiker die enkele kenmerken van de beschadigde wagen had doorgegeven. De informatie werd vergeleken met de sporen en brokstukken op de plaats van het ongeval. 

De politie ging de jonge Peers ’s avonds in haar ouderlijke woning oppikken. Dat ze eerst zou hebben verklaard dat ze een ree had geraakt, wilde gisteren niemand bevestigen. 

“Mijn cliënte is erg geschrokken en helemaal van slag. In afwachting van een enkelband moet ze binnenblijven. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer. We hopen dat haar aanhouding vanaf dan niet langer noodzakelijk zal zijn.”

De plaatsing van een enkelband gebeurt door medewerkers van het Nationaal Centrum voor Elektronisch Toezicht in Brussel en dat gebeurt niet meteen. 

Het meisje riskeert vijf jaar cel, een geldboete en de intrekking van haar rijbewijs.

De familie van Mia begrijpt niet hoe het ongeval kon gebeuren. Hun reactie lees je hier.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio