Schreurs op dinsdag

Café Armand: “We willen het contract van Stijn Vreven wel eens inkijken”

Print
Café Armand: “We willen het contract van Stijn Vreven wel eens inkijken”

Foto: HBvL

De sportredactie dankt Stijn Vreven van ganser harte en wenst hem veel succes met zijn nieuwe club NAC Breda. Je moet maar een krant maken op nieuwjaarsdag. Beeld je in: je zit die dag op de sportafdeling en je weet dat ze in Garmisch-Partenkirchen de hele namiddag gaan schansspringen, bergaf nog wel, afgewisseld met een uurtje cyclocross in eigen land, waar topfavoriet Wout Van Aert geen zin heeft om te winnen.

That’s it folks, vul daar de sportpagina’s mee. Ha ja, er is ook voetbal. In Engeland trappen ze een balletje, omdat ze daar gek zijn op het spelletje en het gokken niet kunnen laten, zeker niet op zon- en feestdagen. Maar bij ons rolt er geen bal, zodat je hoopt op wat nieuws buiten de lijnen. Bij Racing Genk? Daar was het nieuws al geschied: ze hadden op tweede kerstdag de trainer ontslagen, uit vrees dat hij nog een wedstrijd zou winnen. Daar moet je toch even van gaan zitten: ze kregen schrik van hun eigen elftal. Stel dat we Gent kloppen! Dan zitten we met gebakken peren.

Bij STVV was het voornaamste gebeuren ook al achter de rug: de trainer mocht blijven, maar Roland Duchâtelet had de disc jockey op staande voet aan de deur gezet, omdat de supporters na zijn eerste nummer nog niet dansten. Uit goede bron vernamen wij dat onze gewaardeerde columnist goed uit de voeten kan met boogie woogie. Tip voor de komende feestjes op Stayen: geef Boogie Boy een contract, dan swingt het de pan uit.

Veel nieuws viel er op nieuwjaarsdag niet te rapen, tot Stijn Vreven met het leuke bericht kwam dat hij een contract tekende bij NAC Breda. Als hij dat op 1 januari bekendmaakt, moet het dus de avond voordien zijn getekend. Op oudejaarsavond nota bene. Dat contract willen we eens onder ogen krijgen. Wie weet, zijn daar in dolle feestvreugde een paar nullen te veel op papier gezet. “Zéro, zéro, zéro’, zoals Contador vroeger zei. Tijd voor een rondje, Stijn.