STAGEDAGBOEK STANDARD.

Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen

Print
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen

Foto: Photo News

Standard werkt zijn winterstage af van 7 tot 14 januari in het Spaanse Marbella. Onze man ter plaatse Bob Faesen houdt u dagelijks op de hoogte van het reilen en zeilen bij de Rouches.

Vrijdag 13 januari: Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen

Yep, Belfodil liep er nog bij vandaag. Noem het bij nader inzien eerder sloffen. Vanochtend kwamen hij en zijn onafscheidelijke Tommy Hilfiger-muts even piepen bij de uitlooptraining om zich vervolgens met een aantal teammaats terug naar het hotel te begeven. Ook tijdens de oefenmatch in de namiddag, tegen de Zwitserse rode lantaarn FC Vaduz, was Belfodil aanwezig. Spelen deed hij niet. De Rouches traden aan met een veredeld B-team. Jonge talenten als Deom (17), Bah (17) en Wilmots (zoon van, 19) begonnen in de basis. De amper 15-jarige Anaxis Dinsifwa mocht invallen. Zijn ploegmaats gunden hem zelfs het nemen van een strafschop maar helaas miste het Luikse toptalentje. Eindstand van de match: 4-3-verlies. En Belfodil? Die ging niet mee de bus op richting het spelershotel, maar bleef samen met zijn manager achter. Wordt vervolgd.

Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: BELGA

Donderdag 12 januari: Borussia Dortmund te sterk voor Standard (mét Belfodil!)

Standard verloor donderdagavond een oefenwedstrijd tegen de Duitse topclub Borussia Dortmund met 3-0. De Rouches konden verrassend nog wel steeds rekenen op de diensten van Ishak Belfodil, ondanks berichten dat diens transfer naar Everton bijna afgerond zou zijn.

Trainer Jankovic zette de jarige Belfodil in de basis ten koste van Edmilson, die nog last had van de dij. Standard kon echter ook mét de Algerijn geen vuist maken tegen de Duitse topclub: Pulisic bracht Dortmund na een kwartier op voorsprong, na de pauze diepten Passlack en Guerreiro de kloof uit. Belfodil werd bij de rust gewisseld voor Edmilson, en volgde de tweede helft in de tribune met zijn makelaar.

Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News

Woensdag 11 januari: Alle ogen op Belfodil

Voor de eerste training van de dag luidde de hamvraag: zal hij er zijn? Hij is Ishak Belfodil. De 24-jarige Algerijn staat heel dicht bij een transfer naar Everton. Belfodil liep niet gelijktijdig met de groep het trainingsveld op, dus al onderweg naar Engeland? Neen, een minuutje later werd hij door een busje afgezet. Met Daniel Van Buyten en Olivier Renard als medepassagiers. De twee sterke mannen van Standard zagen hoe hun sterspeler rustig meetrainde. Ontspannen en met een glimlach op het gezicht. Net als in de namiddag. “Blijf je bij ons?” vragen enkele fans hem na de training. “Ik ben er nog”, antwoordt hij braaf. Want, wat moet hij zeggen?

Dinsdag 10 januari: tactiek, tactiek, tactiek

Na de zware trainingsdag van gisteren werd het accent vandaag verlegd naar tactiek. Coach Jankovic wil de automatismen voor zijn 3-4-3-systeem erin krijgen en spendeerde vooral aandacht voor de opbouw van achteruit. Edmilson, Elderson en Goreux trainden weer volop mee. Van Trebel is nog altijd geen spoor.

Maandag 9 januari: Legear huiswaarts, Jankovic poort Raman

Minder goed nieuws was er vandaag voor Jonathan Legear (29). Hij moest gisteren de training al vroegtijdig staken met last aan de knie. Vanmorgen bleek dat voor hem de stage er al op zit. Clubdokter Verviers stelde in een eerste diagnose een probleem aan de meniscus vast. Legear vloog omstreeks 12.00u terug naar België, waar hij verdere tests zal ondergaan.

Voor de overige Rouches was het een zware werkdag. Om 7.30u stond er een lichte jogging op het programma, gevolgd door een stevige conditietraining om 10.00u. Eerst was er een positiespelletje daarna het betere loopwerk. Twee keer kort na elkaar werden de spelers onderworpen aan een shuttle run. Sa, Belfodil en nieuwkomer Mladenovic maakten de beste indruk.

Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News

Keepers

Ook de doelmannen moesten zwaar aan de bak. Zo liet keeperstrainer Vande Walle Hubert, Gillet en Bodart onder meer een boksoefening doen en moesten de drie een steile helling op sprinten.

Edmilson (dij) moest de eerste training laten schieten, maar sloot weer aan bij de tweede, die bestond uit verschillende wedstrijdvormen op een klein veld. Uiteindelijk won de ploeg van Edmilson, Raman en co. Elderson (kuit) haakte af. De Nigeriaanse linksback hield het samen met Goreux (knie) op rondjes lopen rond het veld.

Technische Jankovic

Leuk moment nog na de training, toen trainer Aleksandar Jankovic zijn techniek etaleerde door Benito Raman door de benen te spelen. Raman zakte door de grond van schaamte, terwijl de overige spelers haast niet bijkwamen van het lachen. “Ik hoop dat daar beelden van zijn”, lachte Jankovic

8 januari: Legear heeft last van de knie

Nog altijd geen Adrien Trebel te zien in het Standard-kamp. De middenvelder is nog steeds onderwerp van gesprek nadat hij zijn kat stuurde richting het vliegveld van Eindhoven. Gefrustreerd door een afgeslagen bod vanwege AA Gent.

Trainer Aleksandar Jankovic probeert de focus te verleggen naar de spelers die er wel zijn. Twee keer liet hij de Rouches vandaag opdraven voor een training. Reginal Goreux kwam niet helemaal ongeschonden uit de eerste. De rechtsback kreeg een tik op de rechterknie en moest afhaken. In de tweede sessie kreeg Jonathan Legear weer last van de knie. De vleugelaanvaller keerde snel terug naar het hotel. Jankovic liet zich vooral op de avondtraining, die veel tactischer was, gelden. Om de haverklap legde hij het spel stil om bij te sturen.

Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: BELGA
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: BELGA
Belfodil ziet jeugdig Standard verliezen
Foto: Photo News

7 januari: Trebel kwam niet opdagen

Adrien Trebel kwam niet opdagen voor het vertrek van Standard naar de winterstage in Marbella. AA Gent had een bod op de middenvelder gedaan en zag dat geweigerd worden. Tegen de zin van Trebel en zijn manager, die nu een transfer proberen afdwingen.

Hervatting training: 4 januari
Stage: van 7 tot 14 januari in Marbella (Spanje)
Oefenmatchen: tegen Dortmund (12 januari) en Zwitserse eersteklasser Vaduz (13 januari)
Eerste wedstrijd: Standard-Club Brugge (22/01)

Lees meer over Standard Luik