© rdb

Glad op de weg: spoeddiensten overstelpt met patiënten met breuken

Op de spoeddiensten in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen is het zaterdag druk door patiënten met breuken na valpartijen door gladde voetpaden en wegen. Dat melden verschillende media en het wordt bevestigd door ziekenhuizen in het Waasland. In Sint-Niklaas werd een intern noodplan opgestart na een toevloed van een honderdtal patiënten met mogelijke breuken.

De patiënten hadden zich laten verrassen door de gladde wegen en waren ernstig gevallen, meldden de ziekenhuizen. Het gaat vooral om breuken of kneuzingen aan de armen, benen, polsen en heupen. Het AZ Sint-Blasius in Dendermonde werd zaterdagmorgen overstelpt met patiënten met beenbreuken. “Heel wat mensen hebben niet gemerkt dat het buiten erg glad ligt”, zei dokter Kris Govaers aan Radio 1. “De patiënten die deze ochtend zijn binnengekomen, voeren zelfs de operatielijsten aan voor de komende twee tot drie dagen.”

Verschillende ziekenhuizen hebben extra personeel opgeroepen. In het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas werd een intern noodplan opgestart nadat circa honderd patiënten zich hadden gepresenteerd met mogelijke breuken. “Er werden spoedartsen en spoedverpleegkundigen gemobiliseerd en orthopedisten en anesthesisten opgeroepen”, zegt spoedarts Jorn Damen. De situatie is momenteel onder controle.

Het KMI waarschuwt voor zaterdagnacht en zondag opnieuw voor gladde wegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer