© Photo News

Grootste uitbetaling ooit voor verzekering voor persoonlijk ongeval

Disney strijkt 50 miljoen dollar op na overlijden ‘Prinses Leia’

Disney, de filmstudio die de nieuwste ‘Star Wars’-films op de markt brengt, had zich verzekerd voor het geval dat actrice Carrie Fisher haar driejarig contract niet zou kunnen uitdoen. Door haar overlijden strijkt Disney nu liefst 50 miljoen dollar op, de grootste uitbetaling ooit voor een verzekering voor een persoonlijk ongeval.

mtm

Carrie Fisher, die voor de recente ‘Star Wars’-films haar legendarische rol als Prinses Leia had hernomen, stierf op 27 december aan de gevolgen van een hartaanval. De Amerikaanse actrice was amper 60. Eén dag later stierf ook haar moeder, actrice Debbie Reynolds.

Eind 2015 was Fisher voor het eerst sinds lang opnieuw in onze bioscopen te zien als Prinses Leia in ‘Star Wars: The Force Awakens’. Omdat ook de opnames voor Episode VIII in de ‘Star Wars’-saga eerder dit jaar al werden afgerond, zal ze ook volgend jaar nog eens in bioscopen wereldwijd te zien zijn.

Normaal gezien zou Prinses Leia echter ook terugkeren in Episode IX, en daarvan moeten de opnames nog beginnen. Het verhaal van die film, die normaal gezien gepland stond voor 2019, moet nu helemaal herschreven worden. Of de film daardoor uitgesteld wordt, is nog niet bekend.

Feit is wel dat Disney een verzekering had afgesloten voor het geval dat Carrie Fisher haar driejarig contract niet zou kunnen uitdoen. Dat is niet zo verwonderlijk: Fisher, die wereldberoemd werd op haar negentiende, had er een turbulent leven vol van drugsmisbruik en bipolaire stoornissen opzitten.

De filmstudio had zich verzekerd voor liefst 50 miljoen dollar (ruim 47,5 miljoen euro) bij Lloyds of Londen. De verzekeraar staat nu voor de grootste uitbetaling ooit voor een persoonlijke ongevallenverzekering, zo meldt The Insurance Insider.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer