© pol de wilde - corelio

PVDA in oktober nog op conferentie met Noord-Korea

De Partij van de Arbeid heeft nog maar twee maanden geleden met de communisten van Noord-Korea aan tafel gezeten. Dat gebeurde op een internationale bijeenkomst in het Vietnamese Hanoi, waar 57 communistische partijen aanwezig waren, schrijft De Standaard.

jfja

Het was PVDA-medewerker Mario Franssen die mee aan tafel aanschoof. Volgens de partij van Peter Mertens was Noord-Korea vorig jaar niet op de conferentie aanwezig, maar was dat nu – zonder dat ze dat naar eigen zeggen op voorhand wisten – wel het geval.

“We hebben daarom laten weten dat we niet meer zullen afzakken naar die internationale conferentie”, zegt Mertens. De aanwezigheid op de bijeenkomst is op zijn minst erg onvoorzichtig voor een partij die in alle toonaarden beweert de oude, stalinistische, gewaden te hebben afgeworpen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever haalde gisteren in een interview metNewsmonkey overigens nog zwaar uit naar de dubbele tong waar PVDA volgens hem mee spreekt. “PVDA, dat is het restafval van de 20ste eeuw”, zei hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer