© Disney

Bambi is nu ook zijn papa kwijt

De geestelijke vader van Bambi is vrijdag overleden. Tyrus Wong, de man op wiens tekeningen en schilderijen de Disney-klassieker ‘Bambi’ geïnspireerd zijn, werd 106.

mtm

“Met een zwaar gemoed melden wij het overlijden van Tyrus Wong”, werd vrijdag gemeld op zijn Facebookpagina. “Wong stierf thuis, in het gezelschap van zijn liefhebbende dochters Kim, Kay en Tai-Ling.”

De schilder werd in 1910 geboren in China, maar emigreerde op zijn negende al samen met zijn vader naar Californië. Zijn moeder en zus bleven achter in China, zo staat te lezen in een persbericht van het Walt Disney Museum. Wong ging naar het Otis College of Art and Design in Los Angeles en begon in 1938 aan zijn carrière als tekenaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wong, die drie jaar voor de Disney Studios werkte, maakte al honderden sketches van Mickey Mouse tot hij hoorde over een project van een film over een hert. Wong smeet zich meteen volledig op het project en zijn tekeningen vielen in de smaak bij Walt Disney, die ze gebruikte als inspiratie voor de tekenfilmklassieker uit 1942.

Nadat hij Disney verliet, werkte Wong nog meer dan twee decennia voor Warner Brothers. In 1968 ging hij met pensioen, maar toch bleef hij erna nog tekeningen en ontwerpen maken, onder meer voor wenskaartbedrijf Hallmark. In 2014 verscheen er een documentaire film over zijn leven: ‘Tyrus’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer