© AP

“Passionele misdaad”

Moord op Griekse ambassadeur gepland door echtgenote en haar minnaar

De Griekse ambassadeur in Brazilië, Kyriakos Amiridis, wiens lichaam donderdag verkoold werd teruggevonden, werd vermoord in opdracht van zijn vrouw en haar minnaar. Beiden werden vrijdag gearresteerd voor wat de politie omschrijft als “een passionele misdaad”.

Naast de 40-jarige Francoise de Sousa Oliveira en haar 29-jarige minnaar Sergio Gomes werd ook de neef van die laatste aangehouden. Hij verklaarde dat Gomes hem 80.000 real (zo’n 23.370 euro) aanbood om hem te helpen met de moord.

De zaak kwam aan het licht toen de vrouw woensdag de verdwijning van haar man aangaf, die verdween tijdens hun vakantie in hun buitenverblijf in Nova Iguaçr. Ze zei aan de politie dat haar man twee dagen eerder voor het laatst gezien werd bij het verlaten van het huis.

De politie hechtte weinig geloof aan haar verklaringen, en deed dat nog minder toen het lichaam van de man donderdag verkoold werd teruggevonden in de auto waarmee hij zijn huis had verlaten.

© REUTERS

Volgens de politie heeft de diplomaat zich nog verdedigd, voordat hij werd doodgeschoten met een wapen dat toebehoorde aan de ambassade.

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer