© EPA

Anis Amri nam net voor aanslag Berlijn nog selfie in vrachtwagen

Enkele minuten voor hij inreed op een mensenmassa op een kerstmarkt in Berlijn, zou hoofdverdachte Anis Amri nog hebben gechat met “een geloofsgenoot”, zo meldt de Berliner Zeitung. “Mijn broeder, alles is in orde. Ik zit in de vrachtwagen. Bid voor mij”, schreef hij voordat hij nog een selfie van zichzelf in de cabine doorstuurde.

mtm

In hun zoektocht naar medeplichtigen van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, heeft de Duitse politie woensdag een 40-jarige Tunesiër opgepakt in Berlijn. De arrestatie kwam er na onderzoek van de telefoon van Amri, die vorige week in de vrachtwagen werd gevonden.

© AFP

Daarnaast ontdekten de speurders ook dat Amri amper tien minuten voor de aanslag nog aan het chatten was met “een geloofsgenoot”, vermoedelijk iemand uit Berlijn of het Ruhrgebied. “Mijn broeder”, schreef Amri. “Alles is in orde. Ik zit in de vrachtwagen. Bid voor mij, broeder. Bid voor mij.” Vervolgens stuurde hij nog een selfie van zichzelf door in de cabine van de vrachtwagen.

Bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn kwamen maandagavond 19 december twaalf mensen om het leven, tientallen anderen raakten gewond. Hoofdverdachte Anis Amri werd enkele dagen later doodgeschoten bij een identiteitscontrole in het Italiaanse Milaan.

Intussen raken er ook steeds meer details bekend over het parcours dat Amri volgde tijdens zijn vlucht naar Milaan. Zou zou hij onder meer in Nederland de bus genomen hebben, om daarmee naar Frankrijk te reizen. Of hij ook in België is geweest, is niet bekend.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer