Koppel slaapt klok rond op ijsbed voor Warmste Week

Donderdagavond hebben An Gemels (33) en Jörgen Van Rompaey (43) wellicht een van de meest ongewone uitdagingen aangegaan om centjes te sprokkelen voor De Warmste week. Ze doken daarvoor een nacht lang in een ijsbed.

MAl, DJ

Het Koudste Bed van de Warmste Week stond opgesteld in het ijspaviljoen van Ice Magic op Winterland. Om 19.30 uur kropen de Hasseltse kapper An Gemels en brandweerman Jörgen Van Rompaey onder de lakens, in de hoop het er zo lang mogelijk uit te houden.

An en Jörgen brachten uiteindelijk 12 uur in het ijssculpturenfestival 'Ice Magic' doorg. Daarmee verdienden ze 3.000 euro voor 'De Warmste Week', geld bestemd voor de blindengeleidehondenschool in Genk. "We zijn vooral moe maar tegelijk ook heel blij", klinkt het.

De temperatuur daalde binnen tussen de ijsbeelden tot minus 12. "Kort tegen mekaar viel dat zeker mee. En voor een goed doel kan je al wat koude verdragen."

Twijfelaar

“Wij hebben een bed voorzien, een ‘twijfelaar’ van 1.40 op 2.00 meter uitgehouwen in ijs”, vertelt Christian Nolens van Ice Magic. “Op dat ijs lag een dunne matras en slaapzakken. Daarnaast waren er champagne, koffie, thee en soepjes om de koude wat te verdrijven. Ze verbleven immers tussen de ijsbeelden in het paviljoen, wat betekende dat ze er lagen bij temperaturen tussen min 6 en min 8 graden en in erg droge lucht.”