© Instagral

Deze pose in bikini is de nieuwste trend op vakantiefoto’s

Er is een nieuwe trend in de wereld van de Instagramfotografie: de Insta Sit. De pose houdt in dat je neerzit met een nonchalant uitgestrekt been, terwijl je het andere been er gebogen onder legt.

vwh

Het klinkt onhandig, maar in de praktijk gaat het volgens de Londense beroepsfotograaf James Day over een heel flatterende pose. Ze verlengt je benen optisch, doet je heupen breder en je taille smaller lijken en laat je bruine kleurtje optimaal zien. “Het is een erg hoekige pose: bijna alles is gebogen en net daarom past het bij de ontspannen sfeer van een vakantiefoto. Rechtstaan en poseren lijkt meer alsof je op de rode loper staat”, zegt de fotograaf in The Daily Mail.

Onder meer de Australische reisblogster Pia Muehlenbeck heeft de techniek al helemaal onder de knie, net als haar collega's Devin Brugman en Kirralee Morris. Zij bewijzen ook dat de pose werkt als je een badpak aanhebt. Zelfs als je meer kleren draagt, ziet de houding er natuurlijk uit en hebben je volgers niet door dat je erover nadacht. Nog een tip: wat je met je handen doet, maakt niet veel uit. Voor een complete relaxte look kan je ze casual op je benen laten rusten.

Niet te missen