© BELGA

Charleroi 2-0 Moeskroen

Charleroi belandt in top drie na zege tegen Moeskroen

Royal Excel Moeskroen slaagt er maar niet in de negatieve spiraal om te buigen. De Henegouwers gingen ook op bezoek bij Charleroi onderuit. Baby en Bedia zorgden voor een simpele 2-0 tegen een zwak Moeskroen. Coach MirceaRednic begint zo met een nul op zes aan zijn avontuur.

rahe

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Moeskroen-Per.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het de thuisploeg die het heft in handen nam. Al na negen minuten deed Pollet de netten trillen. De spits werd diep gestuurd door Willems en kwam oog in oog met doelman Delac. Hij knalde in één tijd raak, maar werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Het was lang het enige moment van opwinding op Mambourg, waar de fans niet verwend werden. Penneteau deed zijn ploegmaats wel even schrikken toen hij een terugspeelbal verkeerd beoordeelde, maar het liep goed af.

© BELGA

Verder moesten de fans zich opwarmen aan enkele afstandsschoten, maar zowel Marcq als Diandy misten doel. Het doelpunt van Baby viel dan ook uit de lucht. Diandy veroverde de bal en probeerde Pollet aan te spelen, maar via een verdedigend been belandde het leer voor de voeten van Baby. Die twijfelde niet alleen voor Delac en opende de score. Fall probeerde nog een strafschop te versieren, maar zonder succes.

© Photo News

Weinig beterschap na rust

Na de rust kregen we een gelijkaardig spelbeeld. Veel afval aan beide kanten, al bleef Charleroi de baas. De enige noemenswaardige actie van Moeskroen kwam van de voet van Viola, die zich tussen drie man probeerde vrij te dribbelen. Zijn schot ging echter naast. Aan de overkant had Delac moeite met de knal van Pollet, die hij in twee tijden moest klemmen.

Rednic probeerde nog druk te zetten met een extra aanvaller, maar het mocht niet baten. De treffer viel namelijk aan de overkant. N’Ganga probeerde het vijf minuten voor tijd met een afstandsschot. Via ploegmakker Bedia belandde het leer in doel. Boeken toe voor Moeskroen, dat samen met Westerlo laatste blijft in de stand. Rednic heeft nog veel werk voor de boeg. Dinsdag staat de degradatietopper met Westerlo op het programma.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer