Hasselaar bij beste vijftig leerkrachten ter wereld

Print
Hasselaar bij beste vijftig leerkrachten ter wereld

Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt -

Koen Timmers (37) uit Hasselt is, samen met 49 anderen, genomineerd voor de prestigieuze Global Teacher Prize, zeg maar de Nobelprijs voor leerkrachten. De leraar informatica aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder is geselecteerd uit 20.000 kandidaten wereldwijd.

Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt en met Koen Timmers staat voor het eerst een Belg in de shortlist. “Dit betekent heel veel voor mij”, zegt de Hasselaar. “Vorig jaar heeft Stephen Hawking de top tien bekendgemaakt en de paus de winnaar. Dat wil wel iets zeggen. Mijn Twitter en Facebook ontploffen van de berichtjes.”

Koen geeft al 17 jaar Informatica in het volwassenenonderwijs, aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder. “Maar ik denk dat de jury vooral gecharmeerd is door mijn project in vluchtelingenkamp Kakuma in Kenia. Via een vzw geven honderd leraren uit dertig landen dagelijks les aan vluchtelingen via Skype.”

De winnaar van de Global Teacher Prize wordt bekendgemaakt in maart volgend jaar en krijgt liefst 1 miljoen dollar. Geld dat Koen niet in eigen zak zou stoppen, mocht hij winnen. “Dat geld zou integraal naar de vzw gaan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio