© Photo News

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw winnen Zesdaagse Amsterdam

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben zondag de Zesdaagse van Amsterdam gewonnen. Het Belgische duo was oppermachtig in de Nederlandse hoofdstad en leidde van start tot finish. Ze eindigden met 587 punten op de hoogste trede van het podium in de Velodrome. De Duitsers Leif Lampater en Marcel Kalz werden, met één ronde achterstand, tweede met 554 punten. De Zwitsers Tristan Marguet en Claudio Imhoff moesten met 534 punten en twee ronden achterstand genoegen nemen met de derde plaats.

fdg

"Mensen denken misschien dat het je makkelijker afgaat als je eerste staat, maar dat is allesbehalve waar", reageerde De Ketele. "Zeker omdat ik fysiek niet altijd even goed was, ben ik blij dat het technisch en tactisch bij ons deze week perfect klopte." Eind oktober wonnen de De Pauw en De Ketele al de Zesdaagse van Londen.

Het was de 23e editie van de Zesdaagse van Amsterdam. Vorig jaar ging de zesdaagse na het faillissement van de vorige organisator niet door. In 2013 plaatste De Ketele samen met Gijs Van Hoecke zijn naam al eens op de erelijst. Romain Deloof (1969), Matthew Gilmore (2001), en Iljo Keisse (2007 en 2011) zijn de andere Belgische ex-winnaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer