© Raf Vanmechelen

© Raf Vanmechelen

© Raf Vanmechelen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Initiatief kunstenaar Pim Smit bracht al 200.000 euro op

Imke Courtois leeft zich uit voor To Walk Again

Kunstenaar Pim Smit en Imke Courtois maakten zaterdag kunstwerken in een tent achter het atelier van Smit in Wommersom. De werken worden achteraf geveild en de opbrengst gaat naar Marc Herremans en zijn stichting To Walk Again.

Raf Vanmechelen

De voetbalster en voetbalcommentatrice uit Walshoutem (Landen) mocht zich op enkele doeken uitleven met ballen en verf. "En dat was erg leuk", zei ze. "Pim had niet veel nodig om me te overtuigen. Ik hou van voetbal en kunst, dus als ik die twee kan combineren is weigeren moeilijk. Neem daar nog bij dat het resultaat wordt geveild voor de stichting van Marc Herremans en je weet het zelf wel."

Smit had voor de gelegenheid een partytent achter zijn atelier in Wommersom (Linter) opgezet waar het gelegenheidsduo zich helemaal kon uitleven. Imke begon dan wel in een spatloze outfit maar na heel wat shots en worpen met de in verf gedrenkte ballen zat ze onder de verf. "Het was wel leuk om me zo eens helemaal uit te leven", zegt Imke lachend. "Naar mate we vorderden begon het er ook echt als kunst uit te zien. En ik hou zelf wel van kunst, al is het maken ervan weinig mensen gegeven."

De voetbalkunst wordt op zaterdag 17 december geveild tijdens het gala Night To Walk Again in Knokke. To Walk Again biedt laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Het is al het veertiende Art Meets Sport project van Pim Smit en die werken brachten in totaal al meer dan 200.000 euro op.

"Hopelijk brengen deze werken ook weer een mooie som op", zegt de kunstenaar. "Imke is een echte topsporter en het ideale gezicht om een steentje bij te dragen. Het klikte meteen en we hadden er beide wel veel zin. Ze stelde zelf al voor om in haar woning een muur te gaan beschilderen, misschien moeten we dat toch maar doen.."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer