© Alexander Jordan 16

Kate Moss speelt Elvis in nieuwe clip

Een van de meest iconische vrouwen aller tijden speelt een van de meest iconische mannen aller tijden. Dat is de opzet van de videoclip bij The Wonder of You, de derde single van Elvis Presleys nieuwste postume plaat, die gisteren verscheen. The King zelf komt geen seconde in de clip voor, hij wordt vertolkt door niemand minder dan top­model Kate Moss (42).

dvg

Behalve de wiegende heupen ging Moss ook Elvis’ garderobe lenen: haar outfit is gebaseerd op het zwarte lederen pak dat Elvis in 1968 droeg tijdens zijn Come Back Special.

De clip werd gedraaid in de legendarische Abbey Road Studios, waar ook The Royal Philharmonic Orchestra postuum de muziek toevoegde. “Ik was enorm verheugd om deel te mogen uitmaken van dit project”, zegt Moss over de clip. “Anything for Elvis.

Met The Wonder of You, zoals ook de plaat heet, breekt Elvis 39 jaar na zijn dood nog een record: het is zijn dertiende album dat op nummer één binnenkwam in de Britse charts, waardoor hij Madonna van de troon stoot als succesvolste soloartiest ooit in de UK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer