© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

Limburgse topchefs koken voor 585 gasten en Een Hart voor Limburg

Woensdagavond vond in de Limburghal in Genk de vierde editie plaats van het Sterrendiner. De opbrengst gaat volledig naar Een Hart voor Limburg, het streekfonds dat projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen ondersteunt. Negen Limburgse sterrenchefs verzorgden een zesgangendiner voor 585 gasten. De opbrengst is zo’n 185.000 euro.

Rudi Smeets

“Dit bestaat nergens anders in België”, zegt tweesterrenchef Bert Meeuwis van restaurant Slagmolen in Opglabbeek. “Bij de meeste liefdadigheidsevenementen worden eerst de rekeningen betaald, de rest gaat dan naar het goede doel. Een Hart voor Limburg is een uitzondering. De opbrengst gaat voor honderd procent naar de goede projecten. Voor de drank en ingrediënten, de chefs, de logistiek, het personeel, de zaal, enz. hoeft de organisatie geen eurocent te betalen."

Wat er op het menu stond, ontdek je hier:

1. Vier amuses (Wim Schildermans, JER – Danny Vanderhoven, Restaurant Danny)

  • gepocheerde oester met dille, yuzu en gerookte platte kaas
  • “smaken en geuren uit verre landen”
  • hapje “Een Hart voor Limburg”
  • tonijn en kingkrab

2. Voorgerecht (Koen Somers, De Kristalijn – Ralf Berendsen, La Source)

  • tweemaal kreeft (werden samen opgediend)

3. Tussengerecht 1 (Jan Menten, De Mijlpaal)

  • grietbot met crème van kappertjes, raap met gezouten citroen en groene kerrie

4. Tussengerecht 2 (Koen Verjans, Innesto)

  • coquilles uit Dieppe kort gegrild, salade van knolletjes, Ibericoham en luchtige jus met gerookte boter

5. Hoofdgerecht (Bert Meewis, Slagmolen)

  • jonge Franse duif uit Anjou met portsaus

6. dessert 1 (Dimitry Lysens, Magis)

  • dolce de Lecce, meringue en karamel

7. dessert 2 (Alex Clevers, Vivendum)

  • crème van mandarijn met crumble van zwarte olijven en chocolade met dropijs

Aangepaste wijnen

  • amuses: Prosecco extra dry DOC – Torresella
  • voorgerecht: Roero Arneis DOCG 2014 – Pescaja
  • twee tussengerechten: Curtefranca Bianco DOC 2014 – Ca’del Bosco
  • hoofdgerecht: Barbera d’Alba Du Gir DOC 2010 – Montaribaldi
  • dessert: Moscato d’Asti DOCG 2014 – Cascina Fonda

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio